fbpx Színházkomédia | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Színházkomédia


Színházkomédia

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Ismét visszatér az Ibsen Stúdiószínház színpadára Bengt Ahlfors nagysikerű vígjátéka, a Színházkomédia, melyet Tege Antal rendezésében láthat a közönség április 28-án 19 órától. 

Ebben az évadban már a nagyszalontai közönség is válthatott bérletet a Jókai Színház produkcióira, melyeket helyben, a partiumi városban mutat be a teátrum. Az előadássorozat második darabja Bengt Ahlfors Színházkomédia című vígjátéka volt Tege Antal rendezésében.

A Jókai színház művészei a komárnoi teátrumban mutatták be a tavaly már megyénkben is sikert aratott Színházkomédiát. Bengt Ahlfors „színház a színházban” típusú játékát három estén keresztül láthatta a határon túli közönség.

A Békés Megyei Jókai Színház is meghívást kapott a szegedi Finálé Regionális Kamaraszínházi Fesztiválra: Bengt Ahlfors Színházkomédiáját mutattuk be a napfény városában.

HÍR6.HU | Második alkalommal rendezte meg az Ötórai tea című, közönség-színészek-rendező-igazgató-média- és háttérmunkások találkozóját a Békés Megyei Jókai Színház szerdán. Az apropó, hogy egy futó darab (Bengt Ahlfors: Színházkomédia) kulisszái mögé láthasson a laikus ember. A moderátor ismét Fekete Péter igazgató volt.

mondotta Simon József „Putyi” miközben a nézőközönség egyszerre firtatta balesete és a preparált szék kérdéskörét. Az Ötórai tea rendezvényen a Színházkomédia szereplőivel találkozott a publikum.

Játék a játékban: egy vidéki színház fiatal, kortárs szerző új darabjának bemutatójára készül - e köré a szituáció köré épül Bengt Ahlfors Színházkomédiája. A darabot Tege Antal rendezésében vitte színre a Békés Megyei Jókai Színház. A március 18-ai bemutató azonban nem csak a színészek játéka miatt maradt emlékezetes: az első felvonás közepén az egyik főszereplő, Simon József eltörte a lábát, ám az előadást ennek ellenére is végigjátszotta.

Önök kíváncsiak a színházra. Ezt már bőven bebizonyították számtalan kulisszalátogatás során. A Színházkomédia ennél is mélyebb, de legalábbis tartalmasabb betekintést enged ebbe a furcsa, varázslatos világba. Készüljenek tehát komoly vagy komolytalan kérdésekkel, a művészekkel való találkozásra.

BEOL | Különleges varázst láthattak a pénteki premier nézői a békéscsabai Jókai színházban. A Színházkomédia bemutatójának főszereplője Simon József volt, aki törött lábbal is tette a dolgát. Tovább »

Amint az előző híradásokból kiderült, a színház vezetése gőzerővel kereste a megoldást a Színházkomédia premierjén történt események után, és meg is találta! Tege Antalnak, a darab rendezőjének kicsit másképpen alakult az estéje, mint általában egy ilyen premier után szokás, amikor a főszerepet az ünneplés veszi át. Most a főszerepet neki kellett átvenni...

Oldalak