Jelenlegi hely

Találd meg Toldit!


A Békéscsabai Jókai Színház színpadra állította Arany János: Toldi című elbeszélő költeményét, Zalán Tibor kiegészítéseivel, valamint sok zenével. Az előadáshoz és Toldi Miklós örökségéhez kapcsolódóan január 23-án közel egész napos kalandra várunk felsőtagozatos általános iskolásokat és középiskolásokat, amelyen három csapat vehet részt!  A három csapat velünk utazik Gyulára a várba, majd tovább egy meglepetés helyszínre, ahol a játék végén középkori lakomával zárjuk a napot!

Beszálltok? Nem lesz nehéz! Állítsatok fel egy csapatot, amely 4 diákból és 1 pedagógusból áll, (olyan csapattagokból, akik nem ijednek meg a saját árnyékuktól) és első próbaként írjatok nekünk!

Ha szeretnétek velünk tartani január 23-án, egy pályamunkát várunk tőletek.

Most mindössze 3 feladatra várunk tőletek megfejtést!

  1. Hozzátok létre és mutassátok be nekünk Toldi Miklós facebook profilját. Változzatok Toldi Miklóssá, és posztoljatok, hogy mi történt veletek a XII ének alatt. (hogyan érzitek magatokat, miket láttatok-hallottatok, mit osztanátok meg barátaitokkal, mit ajánlanátok nekik, lehet írás, zene, kép, karikatúra, bármi). Az elkészült facebook profil linkjét küldjétek el nekünk, ide: szervezoirodaatjokaiszinhaz.hu   és természetesen vadul lájkoltassátok ismerőseitekkel.

Segédlet: Mivel Toldi Miklós történelmi személy profil létezik, ezért kérjük, hogy Toldi Miklós „Iskolanév”-ként regisztráljátok, mint közszereplőt vagy kitalált személyt. Az „Ügy vagy közösség” modul is használható, a lényeg az, hogy ötletes és érdekes legyen a végeredmény. A csoport leírásban szerepeljen, hogy ezt a profilt a Jókai Színház játékában való részvételhez hoztátok létre.

 

  1. Tippeljétek meg, hogy a színház előadásában játszó cseh vitéz pontosan milyen magas. (az adatot cm-ben kérjük, de legalábbis metrikus mértékegységben)

Segítségként a próbán készült videót megnézhetitek itt: http://www.youtube.com/watch?v=aqm6Nf0e6kA

 

  1. Írjátok meg, hogy szerintetek hol (a történelmi Magyarország melyik pontján) találkozott Toldi Miklós és Laczfi nádor.

 

A válaszokat és a facebook linket tartalmazó e-mailt küldjétek el nekünk, legkésőbb január 20. éjfélig! A levélben adjátok meg a telefonszámot, amin a csapat képviselője elérhető.

A nyertes csapatokat január 21-én napközben értesítjük, és a 23-i (csütörtöki) kalandhoz megadjuk az információkat. További szervezést a csapatok részéről a részvétel nem igényel, mindössze reggel a Jókai színházban kell majd megjelenni. (Igazolást természetesen adunk.)

A nyertes csapatokat a lakomán kívül is jutalmazni fogjuk.

Pedagógusoknak szóló kiegészítés: A játékra általános iskolai felsős, vagy középiskolai diákok jelentkezését várjuk. Személyi igazolvány vagy útlevél megléte követelmény a versenyzők részéről.

Készen álltok a kihívásra? Ragadjatok billentyűzetet alakítsatok csapatot, és lépjetek a hősi tettek mezejére!

 

Várjuk a találkozást!

A Toldi című előadás alkotói


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+