Jelenlegi hely

Találd Meg Toldit! (rész)Eredményhirdetés


A zsűrit szinte lehetetlenül nehéz helyzetbe hozták a kitűnőnél kitűnőbb pályamunkák, (facebook profilok) amelyeket a diákcsapatok készítettek a Találd Meg Toldit! játék belépőjeként.

Előre szeretnénk bocsátani, hogy felállítottunk egy szempontrendszert, amelyben az alaposságot, az ötletet, az egyéni hangot, a kutatást, a színes témafeldogozást és hasonló aspektusokat vizsgáltunk, de szinte tökéletes holtversenyt hozott mindez.

 

A cseh vitéz magasságát legjobban a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola tanulói találták el (292 cm), Toldi Miklós és Laczfi nádor lehetséges „találkozási pontját” legalaposabban a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium kutatta fel.

A facebook profilok túlzás nélkül elragadóak lettek, kivétel nélkül gratulálunk az összes résztvevőnek.

 

Dönteni nagyon nehéz volt, de szükséges. Részben szubjektív szempontok alapján, társulati szavazatainkkal a következő csapatokat jutattuk tovább a 23-án esedékes játékba:

 

-          Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola (Gyula)

-          Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium csapata (11a) (Békéscsaba)

-          Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola (Gyula)

Azonban nem áll meg itt a folyamat. Tege Antal, a Toldi című előadás rendezője a többi versenyző csapatot is meginvitálja a Jókai Színházba február 5-re vagy 6-ra (pontosítás alatt). A februári időpontban színházunk nagyszínpadán 14.30 perces kezdettel egy kb. három órás versenyen mérhetik össze tudásukat és kreativitásukat az alábbi csapatok:

 

-          Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

-          Kazinczy Ferenc Általános Iskola

-          Savio Szent Domokos Általános Iskola

-          Táncsics Mihály Tehetségközpont és Közoktatási Intézmény 6d osztálya

-           Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium

A februári alkalomra szeretettel várjuk majd a diákok hozzátartozóit is, akik szurkolhatnak és támogathatják is a színpadon versengő csapatokat.

 

Az eredményről mindenkit tájékoztatunk telefonon is és nagyon köszönjük a befektetett energiát, diákok, szülők és pedagógusok részéről egyaránt!

 

A Toldi című előadás alkotói


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+