fbpx Tanulmány a nőkről | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Tanulmány a nőkről


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek 

 

Mi történik, ha három nő eldönti: „nem leszek a játékszered”, ezért aztán „most kéne abbahagyni”? Zsuzsa, Éva és Jolán elhatározza, hogy elválik a férjétől. Felkeresik a fiatal ügyvédnőt, dr. Képes Verát és felkérik válópereik lebonyolítására.Vera hatalmas lendülettel veti bele magát élete első ügyeibe, de becsúszik egy apró hiba: mindhárom férj egy csapásra beleszeret a bájos jogásznőbe. A nők megpróbálják visszaszerezni a férfiakat, és ugyan „nincsen olyan ember, ki ne érezné egyszer, hogy sírni kell”, a Jókai Színház zenés válóoka, egészen biztosan felszárít minden könnyet és derűt visz a mindennapokba.

Óriási siker volt a hatvanas évek végén a Tanulmány a nőkről című film, ami Szabó Tamás dramaturgot arra inspirálta, hogy megírja a zenés színpadi változatot. Gyárfás Miklós lánya áldását adta az adaptációra, úgy vélte: „sikerült megtartani-átmenteni édesapja könnyed, szellemes stílusát és azt a tiszteletet és megbecsülést, amelyet a női nem iránt érzett”.

Gyárfás Miklós – Szabó Tamás Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékát november 29-én mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház. A díszbemutató december 7-én 19 órakor lesz.

A szerelem, a féltékenység kimeríthetetlen forrás, kortól, műfajtól függetlenül hálás téma; ha igényes, látványos kiállításban, nagyszerű zenészekkel, énekesekkel és táncosokkal kerül színpadra, remek szórakoztató előadás. A Tanulmány a nőkről című zenés vígjáték november végi bemutatója nem véletlenül hódította meg a szíveket. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című darabját november 29-én mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Az azonos című filmforgatókönyv zenés színpadi átiratát Szabó Tamás készítette, az előadást, amelyben elhangzanak az 1960-as évek legnagyobb slágerei, Halasi Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezi.

Színpadra viszik Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről című darabját a Békéscsabai Jókai Színházban, a Jászai Mari-díjas Halasi Imre rendezésében.

Újabb bemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház. Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés darabjának sajtónyilvános olvasópróbáját kedden délelőtt tartotta a teátrum a Jókai Szalonban.