fbpx 2013-2014 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2013-2014

Az előadás két idősödő, pályájáról már "letért" színésznő történetét állítja középpontba, akik átmenetileg közös albérletbe kényszerülnek. Kamilla sikeres komikaként dolgozta végig az életét vidéki színházaknál, Klári pedig vidékről Pestre került drámai színésznő.  Az egymással, és egymás múltjával vetélkedő, a magánéletükben is gyakran szerepet játszó nyugdíjas színésznők váratlanul egy olyan helyzettel találják szembe magukat, ami próbára teszi erejüket, barátságukat, szeretetüket. A történet során a könnyed, szórakoztató hangvételtől eljutnak a sors nagy kérdéseinek felvetéséig; szerelemről, életről, halálról, és hitről. Az élet és a színház hirtelen szorosan összekapcsolódik. A hatás pedig különösen erős, hiszen a játék a különleges térnek köszönhetően belép a nézők személyes terébe, erős kapcsolatot teremtve és mély érzéseket generálva. Az előadást január 13-án, 14-én, 15-én és 16-án tekinthetik meg az érdeklődők. Jegyek korlátozott számban még kaphatóak a jegyirodában.

Csabaimérleg.hu | Az Advent a Hargitán című Sütő András darabbal kapott meghívást a Békéscsabai Jókai Színház Advent első vasárnapján a Nemzeti Színházba. Sütő András klasszikussá nemesedett drámáját, Rubold Ödön Jászai-díjas színművész rendezésében láthatta a közönség. ► Tovább

Az Aradi Magyar Napok rendezvénysorozatra az Advent a Hargitán című Sütő András darabbal kapott meghívást a Békéscsabai Jókai Színház. Az október 6-ig, az aradi vértanúk emléknapjáig tartó eseménysorozaton kulturális programokkal, tudományos előadásokkal és megemlékezésekkel várták az érdeklődőket. Sütő András klasszikussá nemesedett drámáját, Rubold Ödön Jászai-díjas színművész rendezésében láthatta a közönség Aradon, a Ioan Slavici Színházban.

szarvasihet.hu | A Békéscsabai Jókai Színház szombat-vasárnap mintegy megkoronázta a Szarvasi Vízi Színház mostani évadát. Fekete Péter igazgató tartotta egy éve tett ígéretét, így Szarvason is színpadra kerülhetett az István a király, a magyar rockopera műfajának alapműve.⇒ Tovább

mno.hu |  Tokaj szívében egy régóta használaton kívül álló kőfejtő helyén hatalmas, 2500 néző befogadására alkalmas szabadtéri színházat építettek. A nézőtérrel szemben magasodó sziklák nyújtotta természetes díszletben legelső alkalommal az István, a király című rockoperát élvezhette a közönség szombaton.

A filmet készítette:
Vámos Zoltán
Légi felvételek:
Hanák VTS

 

2014. augusztus 9-én a Békéscsabai Jókai Színház István, a király előadásával avatták fel Magyarország legújabb színházát. Az ünnepélyes színházavatón Fekete Péter igazgató az alábbi beszédet mondta el:

Hatalmas sikert aratott a Békéscsabai Jókai Színház István, a király előadása a Tokaji Fesztiválkatlan avató ünnepségén. A közönség állva tapsolta, ünnepelte a produkciót.

  • Az országot azok építik, akik valóra merik váltani álmaikat – mondta Magyarország legújabb színházának, a Tokaji Fesztiválkatlannak szombat esti megnyitóján Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja. Az egykori kültéri kőbányában, a Patkóbányában kiépített játszóhelyet a Békéscsabai Jókai Színház társulata avatta fel, az István, a király rockoperával. Fekete Péter színházigazgató, a  Vidéki Színházigazgatók Egyesülete elnöke stílusosan mámoros színházi estéket kívánt a megnyitón.

A Békéscsabai Jókai Színház István a király című előadásával nyílik ma este Magyarország legújabb  színháza Tokajban.  A szabadtéri színház egy hajdani kültéri kőbánya területén épült. Fekete Péter a Békéscsabai Jókai Színház  igazgatója irányítja négy napja az előkészületeket a helyszínen Tokajban.

Oldalak