fbpx 2017-2018 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2017-2018

Alan Jay Lerner és Frederick Loewe világhírű musicalje, a G. B. Shaw Pygmalion című drámájából készült My Fair Lady újra látható a Békéscsabai Jókai Színházban. A Radó Denise Jászai Mari-díjas színészművész rendezte előadást november 15-én 19 órakor, 16-án 15 és 19 órakor tekintheti meg a közönség.

Június 2-án reggel 8 órakor a Békéscsabai Jókai Színház alkotógárdája elindult közel tízórás útjára, Kézdivásárhelyre, hogy ott másnap előadja Tamási Áron Ősvigasztalás című színdarabját. Az, hogy Tamási műve hazatérhet szülőföldjére, az Emberi Erőforrások Minisztériumának anyagi támogatásával valósulhatott meg.

A Békéscsabai Jókai Színház három alkalommal adja elő Tamási Áron: Ősvigasztalás című színdarabját Erdélyben, utazás előtt Mészáros Mihály, a darab egyik főszereplője osztotta meg velünk gondolatait.

A Hajnalban, délben, este igazi utazó darab, Földesi Ágnes Villő és Czitor Attila nemcsak A színház házhoz megy program keretében békéscsabai középiskolákba vitte el a darabot, hanem a határon túlra is. A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház Teátrum Neked! című színházi fesztiválján is nagy sikert arattak a Jókai Színház művészei.

A Békéscsabai Jókai Színház a Füzesgyarmati Közösségi Központban mutatta be Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este című színdarabját február 14-én.

Szabó Magda Születésnap című kamaszregényének színpadi változatát 2018 márciusában mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház, és a nagy sikerű előadást december 14-én és 15-én 19 órakor újra láthatja a közönség. Illés Bori szerepében Nádra Kitti színészhallgató lép színpadra, anyját Fehér Tímea, apját Csurulya Csongor személyesíti meg.

A Nemzeti Színházban vendégszerepel ismét Tamási Áron színművével, az Ősvigasztalással a Jókai Színház október 29-én, hétfőn. A Kossuth-díjas író drámája tavaly szeptemberben az őszi évad nyitó  premierje volt a békéscsabai teátrum Sík Ferenc Kamaraszínházában, és január 29-én már láthatta a fővárosi közönség is. 

A Légy látó, halló! elnevezésű pályázat célja, hogy a fogyatékkal élő, gyengénlátó és hallássérült nézőkhöz is eljuthasson a színház varázsa, az előadások élménye. Az akadálymentesítés a Békéscsabai Jókai Színház szívügye, megvalósításán lelkes csapat dolgozik már több éve eredményesen. Legutóbb, szeptember 14-én délután Alan Jay Lerner – Frederick Loewe: My Fair Lady című musicaljéből tartottak narrált előadást.

Marc Camoletti Leszállás Párizsban című vígjátékát is műsorra tűzte a Békéscsabai Jókai Színház. A Sík Ferenc Kamaraszínházban bemutatott darabot Katkó Ferenc rendezte, Hamvai Kornél fordítása nyomán.

A Radó Denise Jászai Mari-díjas színész-rendező által színre vitt klasszikus musical, a My Fair Lady díszbemutatójára május 26-án, bevallom őszintén, nem kis várakozással, izgalommal mentem. De rajtam kívül talán mindenki más is, annál inkább, mivel valószínűleg alig akadt néző – esetleg egy-két, a túl fiatal korosztályba tartozó, aki valamilyen feldolgozásban, filmen, színházban ne látta volna. (Zsidov Magdolna kritikája.)

Oldalak