fbpx 2017-2018 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2017-2018

A Hajnalban, délben, este igazi utazó darab, Földesi Ágnes Villő és Czitor Attila nemcsak A színház házhoz megy program keretében békéscsabai középiskolákba vitte el a darabot, hanem a határon túlra is. A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház Teátrum Neked! című színházi fesztiválján is nagy sikert arattak a Jókai Színház művészei.

A Békéscsabai Jókai Színház a Füzesgyarmati Közösségi Központban mutatta be Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este című színdarabját február 14-én.

Szabó Magda Születésnap című kamaszregényének színpadi változatát 2018 márciusában mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház, és a nagy sikerű előadást december 14-én és 15-én 19 órakor újra láthatja a közönség. Illés Bori szerepében Nádra Kitti színészhallgató lép színpadra, anyját Fehér Tímea, apját Csurulya Csongor személyesíti meg.

A Nemzeti Színházban vendégszerepel ismét Tamási Áron színművével, az Ősvigasztalással a Jókai Színház október 29-én, hétfőn. A Kossuth-díjas író drámája tavaly szeptemberben az őszi évad nyitó  premierje volt a békéscsabai teátrum Sík Ferenc Kamaraszínházában, és január 29-én már láthatta a fővárosi közönség is. 

A Légy látó, halló! elnevezésű pályázat célja, hogy a fogyatékkal élő, gyengénlátó és hallássérült nézőkhöz is eljuthasson a színház varázsa, az előadások élménye. Az akadálymentesítés a Békéscsabai Jókai Színház szívügye, megvalósításán lelkes csapat dolgozik már több éve eredményesen. Legutóbb, szeptember 14-én délután Alan Jay Lerner – Frederick Loewe: My Fair Lady című musicaljéből tartottak narrált előadást.

Marc Camoletti Leszállás Párizsban című vígjátékát is műsorra tűzte a Békéscsabai Jókai Színház. A Sík Ferenc Kamaraszínházban bemutatott darabot Katkó Ferenc rendezte, Hamvai Kornél fordítása nyomán.

A Radó Denise Jászai Mari-díjas színész-rendező által színre vitt klasszikus musical, a My Fair Lady díszbemutatójára május 26-án, bevallom őszintén, nem kis várakozással, izgalommal mentem. De rajtam kívül talán mindenki más is, annál inkább, mivel valószínűleg alig akadt néző – esetleg egy-két, a túl fiatal korosztályba tartozó, aki valamilyen feldolgozásban, filmen, színházban ne látta volna. (Zsidov Magdolna kritikája.)

A Békéscsabai Jókai Színház egy igazán ütős darabot állított színpadra. A My Fair Lady egy igazi világklasszis, népszerűsége miatt amilyen jó választás, épp oly kockázatos is, de Radó Denise rendező bevállalta, hogy elhozza Alan Jay Lerner és Frederick Loewe musiceljét Békéscsabára, a nézők legnagyobb örömére, mi is megnéztük az egyik előadást.

Az évad utolsó premierjéhez kapcsolódó díszbemutatót tartotta színházunk május 26-án, szombaton este. A My Fair Lady, Alan Jay Lerner és Frederick Loewe világhírű musicalje, mint minden este, most is óriási sikert aratott, a közönség vastapssal jutalmazta a produkciót. Előadás után az ünneplés a Vigadóban folytatódott, a házigazda a Linamar Hungary Zrt. volt, köszönet illeti a BSZC (Békéscsabai Szakképzési Centrum) tanárait és diákjait is. A zenéről Papp Lilla és Vozár M. Krisztián gondoskodott, a műsorvezető szerepét Horváth Szabolcs látta el. 

A My Fair Lady csodálatos dalait dúdolják városszerte a május 18-ai premier óta, Alan Jay Lerner és Frederick Loewe világhírű musicalje minden este tomboló sikert arat, így volt ez a 26-ai díszbemutatón is. Az előadást Radó Denise rendezte a Békéscsabai Jókai Színházban, a virágáruslány szerepét Papp Barbara, Henry Higgins-ét Szomor György, Pickering ezredesét Bartus Gyula játssza. A teátrum 1993-ban már műsorra tűzte a G. B. Shaw Pygmalionjából készült zenés produkciót, a nyelvészprofesszor alakját akkor Kovács István színművész keltette életre. A szombat esti díszelőadás rangos vendégével régi szép emlékeket idéztünk és a My Fair Lady töretlen népszerűségének okait kutattuk. (Niedzielsky Katalin interjúja) 

Oldalak