fbpx 2018-2019 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2018-2019


Igényes kötet mutatja be Békéscsaba újratelepülését.

Békéscsaba 2018-ban ünnepelte újratelepítésének 300. évfordulóját, erre az alkalomra írta Szente Béla Szárnyad árnyékában című történelmi játékát, amelynek 2019. január 18-ai ősbemutatójával a Jókai Színház köszöntötte városát. A nagy sikerű előadás után a darab immár könyvformában is olvasható.

Szente Béla Szárnyad árnyékában című történelmi játékának könyvbemutatójára várja szeretettel az érdeklődőket a Békéscsabai Jókai Színház október 16-án, pénteken 17 órára a Művész Kávéházban.

Anthony Shaffer Detektívjátszma című krimijének színpadi változatából televíziójáték készült Katkó Ferenccel és Tege Antallal a főszerepben, a rendező Seregi Zoltán, operatőr Vámos Zoltán. A tévéjáték az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg.

Többszörösen is különleges bemutató lesz május 28-án 19 órakor: Anthony Shaffer Detektívjátszmájának tv-változatát láthatja a közönség a Jókai Színház weboldalán. A világhírű krimi tavaly októberben nagy sikert aratott Békéscsabán, és most elkészült a televíziójáték Katkó Ferenccel és Tege Antallal a főszerepben.

Anthony Shaffer Detektívjátszma című krimijének színpadi változatából televíziójáték készült Katkó Ferenccel és Tege Antallal a főszerepben, a rendező Seregi Zoltán, operatőr Vámos Zoltán. A premiert május 28-án 19 órakor láthatja a közönség a Békéscsabai Jókai Színház weboldalán. A tévéjáték az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg.

Március 15-ei ünnepi műsor, mesejáték, monodráma és szórakoztató összeállítás szerepel azon a repertoáron, amellyel a Békéscsabai Jókai Színház művészei az Amerikai Egyesült Államokba utaznak. A tíznapos vendégszereplés az Emberi Erőforrások Minisztériuma Anyanyelvi előadások a diaszpórában című pályázata keretében valósul meg.

Nagy sikerrel mutatta be tavaly március elsején Hitchcock Pszicho című színpadi thrillerét a Békéscsabai Jókai Színház. Közkívánatra áprilistól újra látható a stúdiószínházi előadás.

Anthony Shaffer Detektívjátszmája látható újra november 6-án és 7-én 19 órakor a Stúdiószínházban, az előadást Seregi Zoltán rendezte.

Hét nap, kilenc előadás - A Thália Színházban ismét megrendezték – 2019. szeptember 2. és 8. között – a Vidéki Színházak Fesztiválját.  A Békéscsabai Jókai Színház hosszú évek óta vendégszerepel a fesztiválon nagy sikerrel. Ebben az évben a hazai közönség előtt már bizonyított Vénusz nercben című előadással mutatkozott be a békéscabai teátrum szeptember 7-én, a Thália Színház Arizona Stúdiójában.

Oldalak