fbpx 2019-2020 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2019-2020

Kerstin Slawek, Dorotty Szalma és Gulyás Levente Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimijét láthatják a gyerekek szeptember 20-án 9 és 15 órától a Békéscsabai Jókai Színházban. Sophia hercegkisasszony története sok-sok izgalmat, varázslatot és szép zenét ígér a legkisebbeknek.

Heltai Jenőnek három darabja szerepelt eddig a Békéscsabai Jókai Színház műsorán. A tündérlaki lányok című színjáték – 2001-es bemutatója után – szeptember 19-én másodszor kerül színpadra.

A Békéscsabai Jókai Színház hamarosan bemutatja Kerstin Slawek – Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékát. A történet főszereplője a kis Sophia hercegnő, aki születésnapjára egy kutyust szeretne, de nem kaphat, mert a háziállatok koszosak, büdösek, hullatják a szőrüket. Egy napon különös tojásra bukkan, amiből egy kis sárkány kel ki. Rögtön megszereti, gondoskodik a kis árváról, de rejtegetnie kell, nehogy valaki megtalálja. Ettől megváltozik a hercegnő élete, minden csupa izgalom lesz körülötte, miközben a kis sárkány egyre csak nő és nő…

A Sárkány a szekrényben című előadásunkhoz, Lessing úr szerepére egy óriási plüsskutyát kerestünk. Nagy örömünkre a legkisebbek olyan jószívűek voltak, hogy számos pihe-puha kedvencet hoztak be színházunkba, hogy kutyusuk igazi színpadi sztárrá válljon.

Heltai Jenő nagysikerű színdarabját mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház, amelyet korábban már számos hazai és határon túli színház is műsorára tűzött.

A Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimi sajtónyilvános olvasópróbáját tartották augusztus 29-én a teátrum Vigadójában.

Heltai Jenő A tündérlaki lányok című színjátékát a következő évad első bemutatójaként, szeptember 13-án a Sík Ferenc Kamaraszínházban láthatja a közönség. Tege Antal rendező azt ígéri, hogy kicsit leporolják, a mához közelebb hozzák a darabot.