fbpx 2019-2020 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2019-2020

A Rigócsőr királyfi című mesemusicalben Izabella, a királylány szerepét Nádra Kitti játssza. A színésznővel pályaválasztásról, iskoláról és szerepekről beszélgettünk.

Íróként tavaly, a Kukac Kata kalandjai című meséje bemutatójakor ismerhette meg a Békéscsabai Jókai Színház közönsége Bozsó József színművészt, rendezőt. Most A Rigócsőr királyfit, Grimm meséjét – saját átiratában, Kocsák Tibor zenéjével - állítja színpadra, a premier február 26-án lesz. A darabválasztásról, az átdolgozásról, a zenéről és a mesemusical előkészületeiről beszélgettünk.

Grimm – Kocsák Tibor – Bozsó József Rigócsőr királyfi című mesemusicaljét február 26-án mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Az előadáshoz kapcsolódva kis seprűket készíthetnek a gyerekek.

Beugrik, aztán még hat előadásban játszik három nap alatt Gulyás Attila, a január 29. óta látható Aladdin című zenés, táncos mesejátékban Dzsini szerepét alakítja a Turay Ida és a Jókai Színház közös produkciójában.

Krúdy Gyula A vörös postakocsi című színjátékának próbáit kezdte el harminc szereplő, sok táncos és népes közreműködő gárda február 4-én a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában. A regényből született színpadi mű különlegességeibe Csiszár Imre Kossuth-díjas rendező avatta be a társulatot.

Beszterczey Attila, Vidovenyecz Edina, Ormándy M. Keve és Nádra Kitti játszik többek között a Rigócsőr királyfi című mesemusicalben. Grimm világszerte ismert történetét Bozsó József átiratában és rendezésében láthatja a közönség, premier február 26-án, a zeneszerző Kocsák Tibor. Az előkészületekről a február 4-ei olvasópróbán tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Nagy izgalommal várták és mesehősöknek kijáró ovációval  köszöntötték a megyei mesebérletes gyerekek január 29-én délután Aladdint és társait Békéscsabán. A zenés, táncos mesejátékot - a Turay Ida és a Jókai Színház közös előadását - majdnem február végéig láthatja a legifjabb közönség. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Két sanzonett sok szerepben: több műfajt énekelnek, parodizálnak, de leginkább önmagukat adják – őszintén. A régi dalok, üzenetek az ötvenes évek Párizsából, azaz a békéscsabai Intimtérből ma is megérintik a szíveket. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Gregg Opelka C’est la vie… (…Ilyen az élet) című darabjának főszereplője két bárénekesnő, műfaja „zenés parfé életre-halálra”. A Békéscsabai Jókai Színházban készülő stúdiószínházi bemutató különlegességeiről, szerepről és személyes érintettségről, valamint visszatéréséről Vidovenyecz Edinával beszélgettünk.

Látványos, izgalmas és szívhez szóló, lélekemelő előadás, amelynek jellemzője a művészetek és a technika kivételes összhangja. Költészet festői környezetben, kiváló színészi alakítások, gyönyörű zene és fantasztikus táncok varázsolják elénk a történelmi helyszíneket, az 1500-as éveket. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Oldalak