fbpx 2019-2020 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2019-2020

Az Egri csillagok, Várkonyi Mátyás és Béres Attila történelmi musicalének bemutatójára készül a Békéscsabai Jókai Színház. A Gárdonyi Géza regénye nyomán született színpadi változat a magyar történelem olyan eseményét idézi fel, amelyre büszkék lehetünk, amely erősítheti nemzeti identitástudatunkat – hangsúlyozta Seregi Zoltán igazgató az olvasópróbát megelőző sajtótájékoztatón.

A szerelem, a féltékenység kimeríthetetlen forrás, kortól, műfajtól függetlenül hálás téma; ha igényes, látványos kiállításban, nagyszerű zenészekkel, énekesekkel és táncosokkal kerül színpadra, remek szórakoztató előadás. A Tanulmány a nőkről című zenés vígjáték november végi bemutatója nem véletlenül hódította meg a szíveket. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című darabját november 29-én mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Az azonos című filmforgatókönyv zenés színpadi átiratát Szabó Tamás készítette, az előadást, amelyben elhangzanak az 1960-as évek legnagyobb slágerei, Halasi Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezi.

Szeretjük azokat a könyveket, darabokat, cikkeket, amelyek sztárok, művészek kulisszatitkaiba, magánéletébe engednek betekintést. Csikós Attila Két összeillő ember című zenés fantáziája azonban nem a bulvár szintjén, hanem művészi színvonalon állít méltó emléket Szécsi Pál és Domján Edit immár legendás kapcsolatának, két rivaldafényben tündöklő, de valójában magányos, gyötrődő, tragikus sorsú embernek. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Szécsi Pál és Domján Edit legendás szerelmét idézi fel Nagy Róbert és Komáromi Anett a Két összeillő ember című zenés játékban. Felcsendülnek a hatvanas évek slágerei, zongorán kísér Papp Gyula.

A nagyszalontai gyermekotthon fiataljai október 6-án megtekintették a Jókai Színházban Kerstin Slawek - Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékát. A színházlátogatás uzsonnával és beszélgetéssel zárult.

A Degré utcai gyermekotthon lakóinak régi vágya teljesült november 5-én, amikor megtekinthették a Jókai Színház előadását, Kerstin Slawek - Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimijét, utána pedig személyesen találkozhattak a színdarab szereplőivel.

A színház weboldalának Vendégkönyvében a nézők gratulálnak, kifejezik elismerésüket az előadásokkal kapcsolatban, egy ilyen bejegyzést idézünk most.

Kerstin Slawek – Dorotty Szalma - Gulyás Levente Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimijéhez kapcsolódva kézműves műhelybe várjuk a családi bérletes alkotni vágyó gyerekeket és szüleiket november 9-én 13-tól 15 óráig a Jókai Szalonban.

Heltai Jenő A tündérlaki lányok című darabjához Kiss Kata álmodta meg a jelmezeket, amelyek azon túl, hogy korhűek, mégis egyediek és különlegesek. A ruhák elkészítéséről, valamint magáról a tervezés folyamatáról kérdeztük a jelmezek alkotóját.

Oldalak