fbpx 2020-2021 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2020-2021


Nyilvános felvétel, május 21-én, 19 órától

Mi is az a nyilvános felvétel?
Szögezzük le a legfontosabb tudnivalót: nézőink teljesértékű színházi élményt élvezhetnek a nyilvános felvétel alkalmával is.

Jó hírünk van! A nagy érdeklődésre való tekintettel szombaton is látható lesz a Sweet Charity musical.
A próbafolyamat alatt bekukkantottunk oda is, ahová a nézők nem tekinthetnek. A Sweet Charity előadás ÉLŐ ZENÉVEL, békéscsabai, Békés megyei zenetanárok közreműködésével kerül önök elé. A Rázga Áron vezette zenekar játssza, ezt cseppet sem könnyű, de azért népszerű melódiákat is tartalmazó művet.

Édes nagylelkűség, fordíthatjuk magyarra a péntek este debütáló darab címét, s ez egyben a főszereplő neve is. Sweet Charity (Csonka Dóra) szociális konzultáns egy lebujban - azaz bártündér, de nagyon szeretne rendes munkát, megfelelő lakást, és időnként fel is csillan ennek a lehetősége. Charity fiatal és szép, egyszerre csiszolatlan és hiszékeny, képes elhinni a maga kitalálta meséket, annak ellenére, hogy „kolléganői” kinevetik.

Kedves nézőink!
A képen látható csapat dolgozik azon több mint egy hónapja, hogy ma újra élettel teljen meg a nagyszínpad és a nézőtér is.

Az Aktuális c. műsorban vendégeskedtek Csonka Dóra és Sánta Laci. Aktuális gondolatok színházról, szerepről, a Sweet Charity musical békéscsabai bemutatójáról.

Tudósítás, a hosszú idő után első premierről a Beol.hu-n.

Népmesében gyökeredző, mélyen szimbolikus darabot tűzött műsorára a Békéscsabai Jókai Színház az újranyitás alkalmával, mely példával szolgál számunkra, hogy a legmélyebb válságot, kirekesztettséget, otthontalanságot megtapasztalva is talpra lehet – és kell! – állni.

Az erdélyi, Kossuth-díjjal jutalmazott Tamási Áron darabja, a Vitéz lélek című példázat azt mutatja meg, hogy a háborúból hét év után visszatérő, súlyos lelki sebeket hordozó Balla Péter (Czitor Attila) hogyan találja meg a helyét a falu közösségében. 

A Sweet Charity musical olvasópróbáján régi kedves ismerősök köszönthették egymást, hiszen Radó Denise rendező már ismeri a társulatot. Neil Simon, Cy Coleman és Dorothy Fields olyan zenés művet írtak a 70-es években, amely méltán vált világszerte közönségkedvenccé. A Viharsarok Táncszínház is csatlakozott a társulathoz és mostanra már a színház minden próbatermében zajlanak a próbák. De most vissza az időben: a találkozás első perceiben kérdeztük a szereplőket.

Radó Denise rendező

Újabb zenés darab, a Sweet Charity próbái kezdődtek meg a Békéscsabai Jókai Színházban. A vígjáték Neil Simon, Cy Coleman és Dorothy Fields tollából, Bob Fosse ötletéből íródott, nagy szereplőgárdával, a Viharsarok Táncegyüttes vendégszereplésével és a Színitanház fiatal művészeinek fellépésével mutatják be.

Oldalak