fbpx 2020-2021 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2020-2021


Az október 12-i Trianon előadás igen emlékezetes marad sok gyermek számára és számunkra is.

A Művészbejáró vendégeként Dariday Róbertet kérdezték, színészetről, a Gálfy-gyűrű díjról, és az életről.

Robi bácsit még pár nappig láthatják a Trianon című történelmi zenés játékban színházunkban játszani.
Jegyek korlátozott számban még elérhetők itt: https://jokaiszinhaz.jegy.hu/venue/bekescsabai-jokai-szinhaz

 

Czitor Attila, Tege Antal, Nádra Kitti

Tiszán innen, Dunán túl – élt egyszer egy Gyáva király, akinek a kertjéből minden éjfélkor eltűntek az aranyalmák. Ezen az éjszakán azonban maga Árgyélus királyfi őrzi a fákat, a Javasember két szelencéjének támogatásával… A gyönyörű jelmezekkel, igényes díszletekkel színre vitt mesejáték során megtudjuk, hogy a tündérek nem is olyan ártalmatlanok, mint hinnénk, és Árgyélus, a tejfelesszájú lovagocska korántsem olyan anyámasszony katonája, mint azt az édesapja gondolja. Nemcsak elmegy szerelméért a világ végére, de vissza is tud térni, úgy, hogy közben segíti azt, akit tud.

A  7.TV is hírt adott legújabb bemutatónkról. Tekintsenek bele az előadásba két perc erejéig!

Mit várunk egy menő amerikai fickótól? Habzsolja mindenestül az életet, legyen nagydumás, imádja a szabadságot, és az sem árt, ha van benne valamennyi dörzsöltség. Pont ilyen Randl McMurphy (Csomós Lajos), azzal a ráadással, hogy a legkevésbé sem gátlásos, és utál veszíteni. Nem is szokott, többek között azért, mert apró bűnei elkövetésekor mindig vigyáz arra, hogy ne vesse el a sulykot. Túlteng a szexuális érdeklődése, hajlamos a verekedésre – vagy szimuláns.

McMurphy szerepében Csomós Lajos

A Beol.hu is cikkezik első őszi bemutatónkról. Tekintsék meg a galériát is az cikken belül!

Kakukkfészek

Jól bejáratott gépezet, egy elmeosztály élén áll Mildred Ratched főnővér, akinek minden szava parancs, minden kedves mondata egy-egy utasítás. A bejáratott szerkezet fogaskerekei azonban megcsikordulnak egy homokszemen: egy csirkefogót szállítanak ide, aki abban reménykedik, a börtönnél nagyobb szabadságot tud neki biztosítani a kórház. A feddhetetlen főnővér és a bűnöző Randle Patrick McMurphy nem sokáig tudnak békében élni: utóbbi a szabad világban megszokott játékszabályok szerint szeretne élni, előbbi pedig a saját kis babaházát kívánja visszakapni.

A jó bornak kell igazán a cégér!

Köszönjük Badri szavait, a szívünkhöz szóltak:

"Vitéz lélek című darabról ( Csabagyöngye 2021/08/31)

Az első rész felrázott, a második felébresztett, a harmadik pedig leigázott. Egy csokor virág összekötve egy kereszthez,
egy bölcs és egy koporsó tolakodnak egy bizonyos idő során , egy piros-bojtos zöld sapka és egy szamár között, egy bűn visszatér hogy a szerelem újra győzzön .
B. Badri"

Csonka Dóra (Sweet Charity)

Segítséggel élő nézőinknek is százszázalékos színházi élményt szeretnénk nyújtani, így szeptember folyamán négy alkalommal különleges előadást tartunk azok számára, akik a hagyományos bemutatókat nem élvezhetnék maradéktalanul. Szeptember 2-án a Sweet Charity narrált előadását láthatják, szeptember 25-én a Családi ágy című vígjátékot mutatjuk be narrálva a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének tagjai számára (zártkörű előadás).

A Csabagyöngye Kulturális Központban tekinthetik meg bérletes nézőink a Vitéz lélek című előadást, szeptemberben összesen öt alkalommal.

Az előadáshoz személyes ajánlót készítettek művészeink, tekintsék meg egyperces üzenetüket! A békéscsabai előadások után a Jókai Színház ezzel a darabbal készül az eSzínház online színházi fesztiválra, ahol a közönség szeptember 17-26 között tekintheti meg Tamási Áron művét.

Oldalak