fbpx 2021-2022 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2021-2022


Július 8-án a már Békéscsabán tekintheti meg a Made In Hungária musicalt, és némi szerencsével, még akár ülőhelyet is vásárolhat a békéscsabai főtérre. Azonban, ha Ön mindenképpen ülőhelyről tekintené meg a közönségkedvenc előadást, akkor most június 24-én Szarvason biztosra mehet. Tasnádi István és Fenyő Miklós műve, a Hungária zenekar slágereivel, ezen a napon, a Körös-holtág partján lesz látható-hallható. A Jókai Színház művészei és Viharsarok Táncszínház táncosai szeretettel várják a rock and roll életérzés szerelmeseit a nézőtérre!

Furcsa pár (női változat)

Mondják, a férfibarátság kezdete egy-egy projekt: építkezés, költözködés vagy sportesemény – de meg lehet-e határozni bárhogyan is két nő barátságát? A férfiak haverok, cimborák, spanok vagy komák, no de a nők? Ahány szövetség, annyiféle, és persze gyakran előfordul, hogy ezek a kapcsolatok ripsz-ropsz felbomlanak.

Furcsa pár (női változat) Fotó: Bencsik Ádám

Vérbő, igazi női komédiát ígérhetünk nézőinknek. Olvassák el a Beol.hu-tudóstását a sajtónyilvános főpróbáról, sőt tekintsenek be a színpadra, a cikkben található videón keresztül!

A bemutatóra néhány jegy még elérhető: https://jokaiszinhaz.jegy.hu/program/furcsa-par-127218

Királyom, Isten Áldjon címmel mutatta be június 1-jén a Békéscsabai Jókai Színház Bartus Gyula színművész kétszereplős darabját, amelyben nagy uralkodónk magánéletének egy szakasza, a sziléziai polgárlányhoz, Edelpeck Borbálához, egyetlen fiának anyjához fűződő viszonya elevenedik meg.

Szabó Lajos és Kiss Viktória

Ma premier, sőt ősbemutató!
*************

Szabó Lajos és Kiss Viktória

A június elsejei bemutatóra már elfogytak a jegyek, de június 7-én és 9-én még találnak ülőhelyet nézőterünkön. Olvassa el a beol.hu előzetesét, és ha tetszik amit lát, a jegyéért kattintson ide: https://jokaiszinhaz.jegy.hu/program/kiralyom-isten-aldjon-135760

Teátrumunk fiatal színészei és a Viharsarok Táncszínház művészei fellépése zárta a bécsi Praterben az AchtUngarn fesztivált, amely a magyar kultúrából kívánt ízelítőt nyújtani a szomszédos fővárosban. Fenyő Miklós és Tasnádi István Made in Hungária című musicale nagyszerű választásnak bizonyult, az esemény közönsége kitüntető figyelemmel, szeretettel fogadta fellépőinket és az általuk előadott slágereket, amelyeket a tartalmat ismertető összekötő szöveggel hangzottak el.

Irány Bécs!

Az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztal által szervezett AchtUngarn Fesztivál május 20-22. között pénteken az AMAPED székháza előtt és szombaton valamint vasárnap a bécsi Práterben lehetőséget kínál arra, hogy a bécsi polgárok is megismerjék az ausztriai magyarokat, a maguk színes sokszínűségében.


A három nap változatos programot kínál, ahol minden látogató megtalálhatja a kedvére valót.

A Békéscsabai Jókai Színház 2022. június 11-én mutatja be a Sík Ferenc Kamaraszínházban Neil Simon: Furcsa pár című darabját, amelyben az a furfang, hogy ez a vígjáték női változata. Az előadás sajtónyilvános olvasópróbáját a színház Vigadójában tartottuk, a 7.TV kamerája is követte az eseményeket.

Útjára indult a Furcsa pár (női változat) próbafolyamata. A szereplők és Katkó Ferenc rendező nagyon szórakoztató előadást ígérhetnek nézőinknek. Egy igazán jól megírt (Neil Simon), fajsúlyos karaktereket felvonultató, bővérű vígjátékra készülhetnek júniusi bemutatónkon és a szeptemberi előadások alkalmával. Olvassa el az olvasópóbáról készült riportot, a linkre kattintva:

Oldalak