fbpx 2011-2012 | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

2011-2012


newsag | A 100. előadásához érkezett Szomor György zenéjével és dalszövegeivel, Pozsgai Zsolt Alexandre Dumas regényéből írt szövegkönyve alapján készült musical diadalútja, amit a Békéscsabai Jókai Színházban mutattak be 2011. október 7-én. Azóta nem csak Békéscsabán és Szarvason játsszák teltházakkal, hanem Budapesten a RAM Colosseumban – az ExperiDance – bázisán is sikerrel, folyamatosan műsoron van. ► Tovább

behir | Századik alkalommal játszotta a Monte Cristo grófját a Békéscsabai Jókai Színház. A jubileumi előadást Szarvason, a Vízi Színházban adták elő szerdán. A színpadra lépés előtt fényképkiállítás nyílt az előadásokon készült fotókból. ► Tovább

2016-ban ismét Agria Nyári Játékok szabadtéri színház, amelynek programjában operettek, vígjátékok, történelmi musical és élő koncertek várják a kultúrakedvelő érdeklődőket. A Békéscsabai Jókai Színház augusztus 18-án, a Monte Cristo grófja című giga musicallel mutatkozik be a Líceum udvarban, Egerben.

Los Angeles-t ellepték az idegenek, egy Neil Simon darabban a Lila ákác karakterei tűntek fel, Edmond Dantes az Eldorádó bárban énekelt, a közönség táncra perdült a színpad közepén, és Seregi Zoltán igazgató minden erejével azon volt, hogy meghiúsítson egy előadást. Aggodalomra viszont semmi ok, csak a Békéscsabai Jókai Színház Kapj el! darabtemetése zajlott június 7-én. Szilágyi Viktor beszámolója.

Seregi Zoltán rendező által jegyzett kamara előadás a 2011-es békéscsabai bemutató óta az ország számos színházában, sőt a határainkon túl is nagy sikerrel mutatkozott be, Balogh Anna és Szomor György szereplésével.

Mi történik akkor, ha egy bombariadó miatt kiürítik az Operát? És mi történik akkor, ha valaki továbbgondolja ezt a történetet? Tollba öltözött férfi jelenik meg a metróaluljáróban, s ki mással találkozhat, mint egy punk-lánnyal. Elindul a beszélgetés, a nézők hamarosan tanúi lehetnek egy nehéz nap eseményeinek. Zalán Tibor Papageno a metróban című művét, melynek a Jókai Színházban 2012-ben volt az ősbemutatója, szombaton este Zittauban, a Gerhart Hauptmann Színházban mutatták be német nyelven. ►Tovább

Tavaly nyáron a Jókai Színház István, a király produkciójával nyitották meg a Tokaji Fesztiválkatlant, mely egy egészen új és különleges rendezvényhelyszín. Idén Monte Cristo grófja okozott páratlan élményt azoknak,akik jegyet váltottak a szombat esti előadásra. Persze a fellépőknek is utolérhetetlen a benyomás, Szomor György színművésznek tavaly már volt lehetősége fellépni a Katlanban. 

Nepszava.hu | Szomor György Nádasdy Kálmán-díjas színművész rendezésében, általa szerzett zenével és dalszövegekkel mutatkozik be a Monte Cristo grófja című Dumas-regény musical változata augusztus 29-én, szombaton a Tokaji Fesztiválkatlanban, Északkelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán. ► Tovább

A Monte Cristo grófja című előadás a békéscsabai ősbemutató óta az ország több városában, sőt az ország határainkon túl is elrabolta már a musicalrajongók szívét, így nem volt meglepő, hogy Szarvasi Vízi Színházba meghirdetett előadásokra pár nap alatt elfogytak a jegyek. Közkívánatra augusztus 24-én este megtekinthetik azok is,akik lemaradtak a hétvégi előadásokról. Humorral és drámai feszültséggel teli darab - nagyszerű betétdalokkal, szuggesztív prózai részekkel. Minőségi szórakozásban lesz része annak, aki jegyet vált  a Dumas-regényből íródott musicalre.

Pozsgai Zsolt és Szomor György alkotása kétségkívül tökéletesen illeszkedik a nagy musicalek sorába: világhírű történet fülbemászó zenével fűszerezve, - melynek olykor franciás, olykor latinos ritmusa nagyszerűen idomul a darab hangulatához - látványos díszlet, és remek szereposztás. Dézsi Fruzsina írása itt olvasható.

Oldalak