Jelenlegi hely

Toldi délutánja


A szalontai kaland után maradt a szervezőkben egy csipet hiányérzet. Mit tudunk nyújtani azoknak, akik csak hajszállal maradtak le a Toldi játék döntőjéről, de szintén fantasztikus Toldi facebook profilokat készítettek? – tették fel a kérdést önmaguknak. Salamoni megoldásként a színházba hívták a következő három csapatot, ahol Tege Antallal, a Toldi rendezőjével játszhattak színházi játékokat egy derűs délutánon.

A meghívásnak eleget téve a Táncsics Tehetségközpont, a Vásárhelyi Pál Középiskola (Vízmű) és a Savio Szent Domokos Általános Iskola tanulói lépték át a színház kapuját némileg megilletődötten február 6-án, csütörtökön. A szervezők nem hagyták sokáig tétlenül a nebulókat. A verseny kezdete után pár perccel, máris egymást bíztathatták a petrencésrúd tartó versenyen a résztvevők, majd címereket rajzoltak, hősi énekeket költöttek, bejárták a színházat a zsinórpadlástól a forgószínpad aljáig, játszottak a Toldi előadás kellékeivel, beletekintettek egy produkció táncpróbájába, végül pedig a színpadon belekóstoltak a színészmesterségbe is. néhány a helyszínen konstruált jelenettel.

 

Kép

Kép

A három óra, amit a színházban töltöttek a fiatalok és az őket kísérő tanárok, hamarabb eltelt, mint ahogyan ön kedves olvasó átfutja ezeket a sorokat. Tanulókként érkeztek a nézőtérre és csapatként távoztak a színpadról, Toldi Miklós pedig elégedetten mosolyoghat az égben. Bátrak, erősek és talpraesettek voltak késői követői.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+