fbpx Trenk, avagy a vad báró | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Trenk, avagy a vad báró

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Pindroch Csaba

A vásznon sokoldalú csibész, akinek mindig marad valami gyermeki a tekintetében. A kamerán túl egy megfontolt, már-már konzervatív vérprofi szakember, aki nagyon komolyan elhelyezi magát a magyar színjátszás térképén. Békéscsabára, a Békés Megyei Jókai Színházba, a Trenk, avagy a vad báró címszerepére szerződött.

Trenk avagy a vad báró című darabbal indult a Békés Megyei Jókai Színházban a horvát kultúra hónapja. A színház nemzetközi évadjában immár a hatodik ország mutatkozik be. A márciusi mű pikáns jeleneteivel, és temperamentumával illusztrálja a balkáni érzelemvilágot.

Békés Megye

A kulturális közeledés már fél éve elkezdődött

HÍR6.HU | Ban Ki Mun, az Ensz főtitkára február 20-i közleményéből olvasott fel egy rövid részletet bevezetőként Fekete Péter, a Horvát Kulturális Hónap megnyitóján. A dokumentum arról szólt, hogy kezdetét veszi a Kulturális Közeledés Éveként meghirdetett időszak. A Békés Megyei Jókai Színház direktora ezzel kapcsolatban kijelentette, a kulturális közeledést Békés megye már tavaly meghirdette és fél éve ennek szellemében zajlik a színházi évad. Hozzáfűzte, nagy boldogság, hogy az UNESCO olyan programokat szervez, amely kapcsolódik a Jókai Színház által meghirdetett évadhoz.

A Horvát Kultúra Havának nyitóeseményére került sor a Békés Megyei Jókai Színházban február 26-án. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Ivan Bandic Horvátország budapesti nagykövete, a darabot szerző trió alappillére, Tahir Mujičić, valamint a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke Farkas Zoltán is.

BEOL.HU | Zenés komédiával kezdődik a horvát kultúra hónapja a Békés Megyei Jókai Színházban. Soós Péter rendezőnek, aki többek között a Tűzvonalban vagy a Génius, az alkimista filmjeiről ismert, évek óta dédelgetett álma, hogy színpadra állítsa a horvát báró kalandos történetét Mária Teréziával.

Bepillantás a Trenk, avagy a vad báró fő-főpróbájára

HÍR6.HU | Megérkezett Tüskevárra az első gólya; a kocsik alatt elkezdtek visítani a macskák; s a naposabb déli órákban, már szemmel láthatóan rügyeznek a pólók. Ez a sok összetevő mind-mind arra hajaz, hogy tavaszodik. S ha nem is tudatosan, de a Békés Megyei Jókai Színház új hónap/új darabja, mintha meghúzná a vészharangot: emberek, keljetek ki az ágyból! Legalábbis ami a fásultságot illeti, mert a könnyed, pikáns friss színmű, a Trenk, avagy a vad báró hadat üzen az apátiának. A március a horvát kultúra jegyében zajlik a teátrum életében.

Színházunk bemutatóra készülődik. Pénteken, 26-án a Trenk, avagy a vad báró című, tanulságokban bővelkedő népszínművet viszi színpadra a színház társulata a Horvát Kultúra Havának nyitányán.

Beol.hu | Film, színház, tévé — minden műfajban sikeres, elhalmozzák főszerepekkel. Február végén Trenk báróként láthatja a békéscsabai közönség. Pindroch Csaba színművésszel próba után beszélgettünk — nem csak színházról.

Mint tudják a Békés Megyei Jókai Színház otthont és gyakorló felületet ad a Színitanháznak, ahol a színházi háttérszakmákat sajátíthatják el az arra érdemesek. A Trenk, avagy a vad báró című produkcióban színésznők garmadát fogja jobblétre szenderíteni a Pindroch Csaba – Hodu József duó, ezt megelőzően azonban „szerelmes” jelenetekben sem lesz hiány.

A Jókai Színház színpadán kisebb bálokat problémamentesen le lehetne bonyolítani, most mégis zsúfolásig telt színészekkel, színházi szakemberekkel. A Trenk, avagy a vad báró című fonák hangulatú népszínműben szükség is lesz a szereplők tömegére. Jó részüket ugyanis a Pindroch Csaba – Hodu József duó, idővel törli majd az élők névsorából, míg mi hullajól szórakozunk.

Oldalak