Jelenlegi hely

Ünnep Aradon


A viszontagságos időjárás ellenére is útnak indult a Békéscsabai Jókai Színház csapata, hogy Aradon ünnepelje meg nemzetünk történelmének meghatározó eseményét, az 1848-as március 15-ei forradalmat. A társulat a Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényéből készült előadást mutatja be a partiumi városban.

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényében az 1848/49-es forradalomnak és szabadságharcnak állít méltó emléket. Azok az értékek, amelyek ma mintha kiveszendőben lennének – mint a becsület, a hazaszeretet, a családi kötelék, a hit markánsan jelennek meg mind a regényben, mind a produkcióban. A Jókai Színház előadása tisztelgés a múlt előtt, s útmutatás a jövő nemzedékének, méltó az ünnephez.

Kép

Az aradi színházzal való kapcsolat már hosszú időre nyúlik vissza, hiszen néhány évvel ezelőtt  Híd Európa közepén címmel a két város közösen rendezte meg a Nemzetközi Klasszikus Színházi Fesztivált; a Jókai Színház  nemzetközi évadában pedig sikerrel mutatták be Ion Luca Caragiale: Az elveszett levél című művét Laurian Leontin Oniga rendezésében, amellyel Aradon is vendégszerepelt a teátrum. Két nappal ezelőtt a Hippolyt, a lakáj című előadáson kacagott nagyokat az aradi közönség, amelyet Eperjes Károly állított színpadra Békéscsabán ősszel. Reviczky Gábor (Schneider) és Kiss Jenő (Hippolyt) párosa fergeteges hangulatot teremtett, a teltházas nézőtéren percekig szólt a vastaps. A mai előadás az ünnep és emlékezés jegyében telik majd, s bízunk benne, hogy mindenki maradandó élményekkel tér majd haza a színházból.

Kép

Délelőtt Békéscsabán, a városi ünnepségen a társulat tagjai szintén A kőszívű ember fiaiból adtak elő részleteket. A műsor közben mindenki felajánlhatta kokárdáját, amelyet a Jókai Színház csapata Aradon oszt majd szét a közönség között.  

Kép

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+