Jelenlegi hely

Útjára indult és teltházas sikereket arat a Circus Hungaricus


A Békés Megyei Jókai Színház és a debreceni Csokonai színház egy olyan koprodukciós előadást hozott létre, amely ötvözi a cirkusz a színház és a zene, mint művészeti ágak értékeit, miközben egy elgondolkodtató helyenként drámai erejű mű születik meg a színpadon. Színpadról beszélhetünk, hiszen a Jókai Porondszínház cirkuszsátorba épített mobil színház, amely rendhagyó terével, ötszáz főt befogadni képes nézőterével semmihez sem hasonlítható környezetet biztosít az előadás alkotóinak nézőinek egyaránt.

A Circus Hungaricus Hobo legutolsó szólóalbuma, melynek tartalma jórészt a cirkusz körül forog. Az őszülő mester (mint mesélő is), zeneszerzője Madarász Gábor és bandája nyújtják az élőzenei alapot, a Hippodrom alternatív artistáinak, valamint egy átlag magyar „panellakó” családnak, akik szintén a színpadon élnek, küzdenek a túlélésért. A több szálon futó cselekménysort belefűzött multimédiás tartalmakkal Vidnyánszky Attila filmszerűen vitte színpadra. A keménytől az érzelmes férfi líráig terjedő zenei töltet mellett, a színpadon egy család széthullását és újból egymásra találását láthatjuk, az artisták a cirkusz világának minden rejtett örömét és bánatát elénk tárják, míg Oleg Zsukovszkij Cipollaként a leggonoszabb fehérbohóc trükkökkel, pénzt és médiát nem sajnálva kívánja megnyomorítani a színpadon élők létét.

A békéscsabai bemutatót követően a közönség két nap alatt felvásárolta a jegyeket a hátralévő Békés megyei előadásokra. A jó hír rövid idő alatt nagyon távolra szaladt. A budapesti közönség május 29-től a Hősök tere mellett a Városligeti Műjégpályán találkozhat az előadással. A jégpálya felújítását végző Hérosz zRt. úgy döntött, hogy tevőlegesen támogatva a kultúrát, műszakilag és a helyszínnel is segíti a produkció létrejöttét. Ehhez elsőként az egész Jókai Porondszínházat kamionostól be kell daruzni a műjégpálya területére, a budapestiek tehát ezt láthatják május 25-én éjszaka, ha arra járnak. A nyár folyamán még Kapolcson a Művészetek völgyében találkozhat a közönség a Circus Hungaricus-al, szeptemberben pedig Debrecenben vernek sátrat a Békés megyei mobil színház működtetői.
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+