fbpx Varázsfuvola | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Varázsfuvola


Varázsfuvola

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

 

Társulatunk évek óta az Új Színház visszatérő vendége. Számos produkcióval mutatkoztunk már be a teátrum színpadán, most Mozart után majdnem szabadon a Varázsfuvolát vittük el a fővárosba. Az előadást hatalmas szeretettel fogadta a budapesti közönség is. 

Opera-Világ | Két, jól elkülöníthető szempont szerint kell értékelnie a látottakat és hallottakat a kritikusnak, aki a békéscsabai Jókai Színház legfrissebb nagyszínpadi produkciójának értékelésére vállalkozik.

A Jókai Színház operameséje modern hangszerelésben

A gyerekek le sem akarták engedni a színpadról a Varázsfuvola szereplőit, olyan hálásan tapsoltak, annyira megszerették őket az előadás végére. Ennél nagyobb elismerés nem is kell a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek, akik gondoltak egy merészet és hittek abban, hogy az opera, a klasszikus zene is lehet közönségcsalogató, sőt, akár siker – írja Niedzielsky Katalin kritikájában.

Csabai Mérleg | Az egyik színházi alkalmazott szerint Dorotty Szalmának szabad kiforgatni a négy sarkából Varázsfuvolát, hiszen ő is, mint maga Mozart, osztrák állampolgár. (Ez persze poénnak szánta, de ült.) A mozarti alapkoncepcióból egy gyermekdarab készült, azonban a rendezőnő a felnőttekre is gondolt – márciusban színre viszi az egyik frankfurti Varázsfuvola próba utóéletét, a Papageno a metróban-t. Dorotty Szalmával beszélgettünk. 

Szeretet-szerelem, küzdelem, útkeresés, viszonylagosság, mese. Mese felnőtteknek és mese gyerekeknek. Február 21-én – Mozart után majdnem szabadon – a Varázsfuvolát mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház Szalma Dorotty rendezésében.

BEOL | Kedden 15 órakor mutatják be Mozart Varázsfuvoláját Szalma Dorotty rendezésében a Békéscsabai Jókai Színházban. A teátrum egy merész gondolatot valósít meg: Mozart csodálatos zenéjét modern elemekkel dúsítva teszi gyermekelőadássá az operamesét. Tovább a cikkhez »

A most készülő Bolha a fülbe című Feydeau-darabban sok ajtó van, csapkodják is őket eleget, azonban most pár napra szünetelnek a próbák, hiszen a Jókai Színházban egymást érik a programok. Másért csapkodjuk az ajtókat, és kapkodjuk a fejünket.

Dalra fakadtak a díszlet-és jelmeztervező asszisztens szakos hallgatók a Színitanházban. Na, ugyan nem a szájukkal. Ujjaikat tornáztatták a Varázsfuvola kígyójának elkészítése során.

Oldalak