fbpx Versünnep-elődöntő Csabán, hét továbbjutóval | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyVersünnep-elődöntő Csabán, hét továbbjutóval


Tegnap feszült érdeklődés mellett zajlott a 2014-es Versünnep első elődöntője, melyet idén szerveztek először Békéscsabán. A rangos országos rendezvényt a Békéscsabai Jókai Színház Ibsen Stúdiószínházában tartottuk, s a cél az volt, hogy kiderüljön: a benevezett színművészek és színművészeti hallgatók közül kik szerepelnek majd április 11-én Budapesten, a Nemzeti Színházban a döntőn.

Az előadók két verssel indultak mindkét kategóriában; a a szövegek elhangzása alatt az érdeklődőkkel teli nézőtér szinte egy emberként, moccanatlanul figyelt és hangolódott rá a versek világára. Először a színi hallgatókat hallhattuk, majd a – többnyire nagy szakmai tapasztalattal rendelkező – előadó- és színművészeket.  Számos egyéni értelmezés, érzelem, indulat, viszonyulás – egy sokszínű színházi produkció állt össze, melyben minden hallgató számára akadt több felejthetetlen pillanat is. A helyi közönség számára nemcsak érdekes, de megtisztelő is volt a gesztus, hogy a színház igazgatója, Fekete Péter is benevezett a versenyre.

Kép

Kolti Helga

A műsorvezető Kolti Helga színművésznő volt, aki minden versenyzőről mondott néhány szót, személyesebbé téve ezáltal a produkciókat. Azt is hangsúlyozta, hogy a Versünnep szervezői számára kiemelt fontosságú, hogy a társművészeteket is bevonják. A tegnapi est zenész-vendége, a Kossuth-díjas Huzella Péter pedig humorosan ráerősített erre, mondván, hogy a versek kezdetben a zenével együtt éltek. A második felvonásban csabai alkotók is felléptek: Katkó Ferenc színész önálló verses-zenés műsorral örvendeztette meg a közönséget, Balázs Csongor közreműködésével.

Kép

Huzella Péter

A zsűri szavazatai alapján a színművészeti hallgatók közül Köböl Lilla jutott tovább, Varga Bianka pedig a közönség szavazatai szerint lett a legjobb.

Kép

Köböl Lilla

A színművészek-előadóművészek kategóriájában Bartus Gyula, Józsa Mihály, Liszi Melinda és Pregitzer Fruzsina megy a költészetnapi döntőbe a zsűri véleménye alapján. A közönség szavazatai pedig Csiki Hajnalkát, a marosvásárhelyi színház Tompa Miklós társulatának színművészét juttatták a végső megmérettetésbe.

Mind a közönségszavazatokat, mind a zsűri szavazatait közjegyző jelenlétében összesítették.

Elődöntőket még Veszprémben és Szabadkán tartanak március folyamán. Április 11-én pedig szeretettel várnak minden érdeklődőt a budapesti Nemzeti Színházban rendezett ünnepélyes döntőn.

 

Fotók: A-Team/Ignácz Bence


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. július
 

Keresés

Keresés űrlap