fbpx Vidám kísértet | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Vidám kísértet


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

a Sík Ferenc Kamaraszínházban

Charles, a befutott angol író készülő regényéhez tanulmányozni óhajt egy igazi médiumot. Bár Ruth, a felesége, nem lelkesedik az ötletért, meghívja Madame Arcatit, a közelben lakó spiritisztát, biciklizzék át hozzájuk, s egy kellemes nyáresti vendégség során tartsanak egy igazi szeánszot. A háziorvosukat és annak lelkes feleségét is meghívják, hogy az írói szándék ne lepleződjék le az érzékeny hölgy előtt. A társaság nem hisz a hókuszpókuszokban, mígnem Madame Arcati transzba esik, és a sötétben meglebben a függöny…

Noël Coward vígjátéka majd’ 80 esztendős, ám ez a fajta angol humor semmit sem veszített fényéből – könnyed, elegáns, kifinomult és rendkívül szórakoztató.

E pillanatban is sok színház játssza, szerte a világban, ezt a darabot. Mintha mi is ott ülnénk a pamlagon, szmokingban vagy elegáns ruhában, kezünkben konyak vagy száraz Martini. Szól a kellemes zene, és érdekes témákról lehet szellemesen társalogni. És jól tesszük, ha szemünk se rebben, amikor lehuppan közénk egy csinos és Vidám kísértet

Pénteken, szeptember 21-én, Noël Coward – angol színműíró, színész, rendező, forgatókönyvíró, zeneszerző – Vidám kísértet című komédiájával nyitotta meg 2018-19-es évadát a Békéscsabai Jókai Színház. A Sík Ferenc Kamaraszínházba érkező közönséget a színház igazgatója, Seregi Zoltán üdvözölte, különös figyelmet fordítva a hölgyekre, akiket egy szál rózsával köszöntött, mintegy belépőként egy ígéretes előadásra. (Zsidov Magdolna kritikája)

Kicsit morbid, kicsit frivol, de nagyon szórakoztató Noël Coward Vidám kísértete, a Békéscsabai Jókai Színház új bemutatója. A ma is világszerte sikerdarab a harmincas évek Angliájába repíti a nézőt, és a jellegzetesen fanyar szigetországi humorból ad ízelítőt. (Niedzielsky Katalin kritikája)

 

A Békéscsabai Jókai Színházban nem újdonság, hogy még be sem fejeződött az idei évad, máris elkezdődtek a következő repertoár előkészületei. Noël Coward Vidám kísértet című komédiájának olvasópróbáját június 6-án délelőtt tartotta a társulat a Jókai Szalonban. De Arthur Miller drámájának színpadra állításához még korábban, május 9-én hozzáfogtak. A Pillantás a hídról a tervek szerint október végi, a Vidám kísértet szeptemberi premierként kerül a közönség elé. (Niedzielsky Katalin tudósítása)