fbpx Zserbótangó | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Zserbótangó


Kép

 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Kulcsár Lajos

Zserbótangó

A darab Fodor Zsóka alapötletéből született, aki az egyik főszerepet alakítja.

A színdarab két idősödő, pályájáról már „letért” színésznő történetét állítja középpontjába, akik átmenetileg közös albérletbe kényszerülnek. Kényszerű együttlétük hamarosan ironikusan humoros helyzetek, nosztalgikus visszaemlékezések és tragikomikus sorsfordulatok kavargó forgatagává válik. Kamilla polgári családból származó, hetven év körüli, jó kedélyű, örökmozgó nő. Sikeres komikaként dolgozta végig az életét vidéki színházaknál. Klári, szintén fővárosi polgárlány, de szegényebb családból indult, vidéki „száműzetésből” Pestre fölkerült tragika. Az egymással, és egymás múltjával, vetélkedő, a magánéletükben is folyton szerepet játszó nyugdíjas színésznők hirtelen egy újabb szereplővel, új lakótárssal kerülnek szembe, „társbérletbe”, akit halálnak hívnak…

Az előadás két idősödő, pályájáról már "letért" színésznő történetét állítja középpontba, akik átmenetileg közös albérletbe kényszerülnek. Kamilla sikeres komikaként dolgozta végig az életét vidéki színházaknál, Klári pedig vidékről Pestre került drámai színésznő.  Az egymással, és egymás múltjával vetélkedő, a magánéletükben is gyakran szerepet játszó nyugdíjas színésznők váratlanul egy olyan helyzettel találják szembe magukat, ami próbára teszi erejüket, barátságukat, szeretetüket. A történet során a könnyed, szórakoztató hangvételtől eljutnak a sors nagy kérdéseinek felvetéséig; szerelemről, életről, halálról, és hitről. Az élet és a színház hirtelen szorosan összekapcsolódik. A hatás pedig különösen erős, hiszen a játék a különleges térnek köszönhetően belép a nézők személyes terébe, erős kapcsolatot teremtve és mély érzéseket generálva. Az előadást január 13-án, 14-én, 15-én és 16-án tekinthetik meg az érdeklődők. Jegyek korlátozott számban még kaphatóak a jegyirodában.

Fodor Zsóka színművésznő, a Barátok közt televíziós sorozatból ismertté vált Magdi anyus, május 28-án ünnepelte születésnapját.  1965-ben végezte el a Színművészeti Főiskolát, de saját bevallása szerint színésznővé a békéscsabai színházban vált, ahol majdnem hat évig játszott és ma is  úgy érzi, hogy hazatér, ha Békéscsabára jön. Vérbeli színésznőként születésnapját munkával, a színpadon, a Zserbótangó című darab díszletei között ünnepelte. Színházunk Fodor Zsókával az egyik  főszerepben tűzte műsorára a darabot, amit régi barátja, Seregi Zoltán rendezett.

Az előadás két idősödő, pályájáról már "letért" színésznő történetét állítja középpontba, akik átmenetileg közös albérletbe kényszerülnek. Kamilla sikeres komikaként dolgozta végig az életét vidéki színházaknál, Klári pedig vidékről Pestre került drámai színésznő.  Az egymással, és egymás múltjával vetélkedő, a magánéletükben is gyakran szerepet játszó nyugdíjas színésznők váratlanul egy olyan helyzettel találják szembe magukat, ami próbára teszi erejüket, barátságukat, szeretetüket.

Az előadás két idősödő, pályájáról már "letért" színésznő történetét állítja középpontba, akik átmenetileg közös albérletbe kényszerülnek. Kamilla sikeres komikaként dolgozta végig az életét vidéki színházaknál, Klári pedig vidékről Pestre került drámai színésznő.  Az egymással, és egymás múltjával vetélkedő, a magánéletükben is gyakran szerepet játszó nyugdíjas színésznők váratlanul egy olyan helyzettel találják szembe magukat, ami próbára teszi erejüket, barátságukat, szeretetüket.

http://pannonrtv.com | A színház kapaszkodót nyújt mindenkinek! – ez a Winteretno jelmondata. A hideg hónapok sem múlnak el fesztivál nélkül Szabadkán. A háromnapos rendezvényen gyermekprogramokkal és színházi előadásokkal várják a közönséget. Péntek este a Békéscsabai Jókai Színház Zserbótangó című darabját adták elő a Népkör színpadán. ⇒ Tovább

Szabadka jobbára késő-őszi, mint tavaszinak mondható időjárással fogadta a békéscsabai társulatot. A második alkalommal megrendezett Winteretno Fesztivál keretében a Zserbótangó előadására gyülekezett az influenza-járványtól megtépázott közönség. A Népkör Magyar Művelődési Központ Kossuth téri épülete ideális körülményeket teremtett a produkcióhoz, amelyen megjelent - az egyébként fő foglalkozását tekintve színész – szerző Kulcsár Lajos is. - Kadelka László tudósítása

Színház van az én utcámban!

A Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Magyar Művelődési Központtal közösen immár második alkalommal rendezi meg 2014 telén kulturális színházi fesztiválját Szabadkán, a Winteretno fesztivált.

Az előadás két idősödő, pályájáról már "letért" színésznő történetét állítja középpontba, akik átmenetileg közös albérletbe kényszerülnek. Kamilla sikeres komikaként dolgozta végig az életét vidéki színházaknál, Klári pedig vidékről Pestre került drámai színésznő.  Az egymással, és egymás múltjával vetélkedő, a magánéletükben is gyakran szerepet játszó nyugdíjas színésznők váratlanul egy olyan helyzettel találják szembe magukat, ami próbára teszi erejüket, barátságukat, szeretetüket. A történet során a könnyed, szórakoztató hangvételtől eljutnak a sors nagy kérdéseinek felvetéséig; szerelemről, életről, halálról, és hitről. Az élet és a színház hirtelen szorosan összekapcsolódik. A hatás pedig különösen erős, hiszen a játék a különleges térnek köszönhetően belép a nézők személyes terébe, erős kapcsolatot teremtve és mély érzéseket generálva. Az előadást február 11-én és 12-én tekinthetik meg az érdeklődők. Jegyek korlátozott számban még kaphatóak a jegyirodában.

Csabaimerleg.hu | Bérleten kívüli ősbemutatót tartott december 6-án a Békéscsabai Jókai Színház, sőt „szerzőbemutatót" is, hiszen a Zserbótangó című tragikomédiát elsődarabos szerző: Kulcsár Lajos színművész írta, az egyik főszereplő: Fodor Zsóka ötlete alapján. Az előadást idén még egy alkalommal: december 19-én este láthatja a közönség a Békéscsabai Jókai Színház Vigadó termében.

Beol.hu | Kritika | December hatodikán a Békéscsabai Jókai Színház Mikulása ősbemutatóval örvendeztette meg a nagyérdeműt: Kulcsár Lajos Fodor Zsóka alapötletéből írt darabot, a Zserbótangót mutatták be Seregi Zoltán rendezésében a Vigadóban. Sárik Petra írása ⇒ Tovább

Oldalak