fbpx C’est la vie | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

C’est la vie


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Gregg Opelka: C’est la vie (Ilyen az élet)

zenés parfé

Fordította: Galambos Attila

Rendező: Bartus Gyula Jászai Mari- díjas

Stúdiószínház

 

A történetben két bárénekesnő életébe kukucskálhatunk bele. Kettejük sorsa fonódik egybe a történet során. Fellázadnak, és személyes sorsukat tárják a közönség elé. Nem a kornak - az 50-es évek Párizsa - és nem a bár tulajdonosa kívánalmának akarnak megfelelni. Dalaik a férfiakról, a szerelemről, és a nőkről szólnak. Segítségükre van a bár zongoristája is, akivel már korábban elindult a személyes munkakapcsolat. Ő a zeneszerzője a két énekesnőnek.  Érdemes-e küzdeni saját magukért, művészetükért? A történet végén a bár tulajdonosa, igazgatója… Nos! Hogy, mit tesz, hogyan reagál az új helyzetre?... Ez, majd kiderül azok számára, akik megtisztelik jelenlétükkel előadásunkat!

Két sanzonett sok szerepben: több műfajt énekelnek, parodizálnak, de leginkább önmagukat adják – őszintén. A régi dalok, üzenetek az ötvenes évek Párizsából, azaz a békéscsabai Intimtérből ma is megérintik a szíveket. (Niedzielsky Katalin kritikája)

A női lélek kincsesládája nyílhat meg a férfiak számára is, miközben olyan színházi kulisszatitkokra derülhet fény, mint az egymásra utaltság és a bizalom. Liszi Melinda vélekedik így Gregg Opelka C’est la vie… című zenés parféjáról, amelyben Dominique szerepére készül.

Az Intimtér nem nagyszínpad, és Gregg Opelka C’est la vie… című zenés darabja egy bárban játszódik, az sem túl tágas helyszín. A koreográfia azonban kitágítja a teret, kapukat és lehetőségeket nyit a történetnek, a szereplőknek, a játéknak.  A színpadi mozgást az előadáshoz Fosztó András tervezte.

Két főszereplője van Gregg Opelka C’est la vie… (…Ilyen az élet) című zenés darabjának, Fatiguée, aki korábban színésznő volt és Dominique, aki táncosnő. Most mindketten bárban énekelnek, és a zongorista, Kovács Zoltán, aki kíséri őket, az előadás harmadik szereplője.

Gregg Opelka C’est la vie… (…Ilyen az élet) című darabjának főszereplője két bárénekesnő, műfaja „zenés parfé életre-halálra”. A Békéscsabai Jókai Színházban készülő stúdiószínházi bemutató különlegességeiről, szerepről és személyes érintettségről, valamint visszatéréséről Vidovenyecz Edinával beszélgettünk.

Gregg Opelka C’est la vie… (…Ilyen az élet) című zenés darabja az ’50-es években játszódik, de az üzenete Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész, rendező szerint ma is érvényes: nem szabad félni, bátran kell vállalni véleményünket, önmagunkat.