fbpx Circus Hungaricus | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Circus Hungaricus

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Mondják, akinek sűrűn keltik halálhírét, az jó sokáig él. A kérdőjel ott maradt, függesztve a Porondszínház mennyezeti harmadában. Debrecenben a három szeptemberi előadásra szinte minden jegy elővételben kelt el. A végén Ruzsa Magdi is beszállt az előadás részvevői közé.

A Művészetek Völgyében bemutatott Circus Hungaricus előadás az egész fesztivál záróakkordja is volt. Sikere nem csak azért fontos, mert egy újabb helyszínen bizonyosodott be, hogy a színház jó úton jár, hanem azért is, mert felvezette a debreceni előadások várható hangulatát. Bizony jól teszi, aki mostanában megveszi a jegyét a Nagyerdei Stadionba.

A Békés Megyei Jókai Színház Közép-Európai Színházi Szomszédolásként aposztrofált évada az alkotók a követségek, valamint a vendéglátó Békés megye képviselőinek részvételével zárult a Porondszínház előtt. A kapcsolatok azonban nem szakadnak meg. A színház, mint kapcsolatteremtő erő, jelesre vizsgázott a mögöttünk álló időszakban.

A Békés Megyei Jókai Színház Közép-Európai Színházi Szomszédolásként aposztrofált évada az alkotók a követségek, valamint a vendéglátó Békés megye képviselőinek részvételével zárult a Porondszínház előtt. A kapcsolatok azonban nem szakadnak meg. A színház, mint kapcsolatteremtő erő, jelesre vizsgázott a mögöttünk álló időszakban.

NOL.HU | A cirkusz nekem mindig fájdalmas élmény. Másfél-két órára kizökkent ugyan, lehet csapkodni a térdeket önfeledten, figyelhetjük lélegzet-visszafojtva a légtornászt, sikerül-e a halálugrás (rendszerint sikerül amúgy), és megcsaphatja orrunkat a szavannák szaga, körülveheti a cirkuszi sátrat az igazi gyerekmosoly aurája. Ha viszont vége, újra lehet anyázni az elsőbbséget nem megadó autóst, a sofőrt, aki az orrunk előtt csukja be a busz ajtaját, és gondolatainkat újra elfoglalják az államháztartási hiány számai, amelyekből egy hangot sem értünk, de azért baromi nyomasztó tud lenni az a sok nulla.

Akik megtekintik az építkezésről készült fotókat, joggal vonhatják fel szemöldöküket: Vajon tényleg előadás lesz itt szombat este!? Megnyugtatásul idekívánkozik, már a széksorokat szerelik a műszaki stáb tagjai, éjjel pedig a fény és hangtechnika is belopódzik a sátorba.

A valóra váltott felnőttkori álom

SZÍNHÁZ.HU | Rendhagyó bemutatóra került sor a Jókai Porondszínházban. A Békés Megyei Jókai Színház és a debreceni Csokonai Színház koprodukciójában rock koncertnek álcázott cirkusz-színházi előadással szembesült a közönség.

Művész-világ.hu | Csütörtökön Békéscsabáról indult Földes László Hobo Circus Hungaricus című kitűnő tavalyi lemezének „porondszínházi” turnéja, amelynek rendezője Vidnyánszky Attila.

A Békés Megyei Jókai Színház és a debreceni Csokonai színház egy olyan koprodukciós előadást hozott létre, amely ötvözi a cirkusz a színház és a zene, mint művészeti ágak értékeit, miközben egy elgondolkodtató helyenként drámai erejű mű születik meg a színpadon. Színpadról beszélhetünk, hiszen a Jókai Porondszínház cirkuszsátorba épített mobil színház, amely rendhagyó terével, ötszáz főt befogadni képes nézőterével semmihez sem hasonlítható környezetet biztosít az előadás alkotóinak nézőinek egyaránt.

Hobo és bandája, ripacsok, bohócok, artisták a porondon

Circus Hungaricus című lemezével tavaly ősszel lepte meg rajongóit és szerzett magának új híveket Hobo, Földes László. Az öreg rocker jellegzetes hangvételű, egyszerre kíméletlen és szívszorító, önvizsgálatot és kemény társadalomkritikát tartalmazó dalszövegeihez Madarász Gábor komponált remek zenét. Hobo cirkusza Vidnyánszky Attilát színpadi mű megrendezésére ihlette, a monodrámát fél éve játsszák. A debreceni Csokonai Színházzal együttműködve a Békés megyei teátrum az evangélikus egyház udvarában felállított, ötszáz férőhelyes porondszínházában április 30-án Hobo Circus Hungaricus-ának nagyszínházi, cirkuszi változatát mutatta be. A különleges, új műfajt teremtő produkciót egy hétig láthatja a Békés megyei közönség, majd május 30-ától Budapesten, a Hősök terén állítják fel a nagy sátrat, és a fővárosi nézőknek tartanak több előadást.

Oldalak