fbpx Hotel Mimóza | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Hotel Mimóza


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Pierre Chesnot: Hotel Mimóza  

 

Ezt a hotelt nem lehet semmilyen útikönyvben megtalálni. Hirtelenjében a darab filmrendező főhőse, Moncey úr találta ki, és az ötlet évekig remekül be is vált, ugyanis mit sem sejtő hitvesét azzal áltatta, hogy filmezés alatt mindig itt száll meg.  Azonban a szép nevű tengerparti szálló valójában családi villa, amelynek legfőbb vonzereje egy csinos hölgy, akivel hősünk meghitt viszonyba keveredik, köszönhetően annak, hogy a férjét, egy kapitányt munkája mindig hónapokra elszólítja hazulról. Egy szép napon a rendező felesége unalmában elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. A párnak a repülőgép érkezéséig rögtönöznie kell. Moncey, a rendező ötletére itt-ott átalakítva a családi otthont villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát, a háziasszonyt pedig a hotel tulajdonosává, portásává, szakácsnőjévé teszik. Kirakják a Hotel Mimóza feliratot - csakhogy szállóvendégek érkeznek, s a pánik sem sokat késik… ahogy a feleség se, sőt a kapitány is váratlanul hazaérkezik. De a zseniális filmes nem fogy ki az ötletekből, és „rendezni” kezd.

Hotel Mimóza fordulatos komédia, amelyből nemrég film is készült, Párizs és Franciaország színházai után már eljutott Európa nagyvárosaiba is.

 

Fordította és magyar színpadra alkalmazta: Nemlaha György

Pierre Chesnot engedélyét az SACD és a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítette.

Csomós Lajos

Készülődik a Kakukkfészek főszerepére Csomós Lajos, ám előtte még egy díjátadóra is meghívást kapott.
A XI. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál idei díjazottjai között a legjobb férfi főszereplő díját ugyanis neki ítélte a szakmai zsűri, a Hotel Mimóza című vígjátékban nyújtott alakításáért. Az elismerést Szarvason, a Vízi Színház évadzáró gáláján vette át a  Békéscsabai Jókai Színház művésze.

Három online előadást tart a Békéscsabai Jókai Színház decemberben, a jegyet váltók a Hotel Mimóza című vígjátékot tekinthetik meg otthonaikban – tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Lendületes vígjáték a Nagyszínpadon

Egy gyönyörű ház, kívánatos szerető, kíváncsi feleség, néhány tébláboló turista, sok-sok félreértés és kaland, féltékenység és szerelem, no meg egy rögtönzésre kész rendező, aki igyekszik minden szálat kézben tartani – ez várja a nézőket pénteken, a Hotel Mimóza bemutatóján. Egy időre itt hagyjuk a szürke novemberi estét, és Franciaországba utazunk, hogy másfél óráig gondtalanul szórakozhassunk. Önöket is várja a Hotel Mimóza!

Ki ne vágyna egy tengerparti nyaralásra Dél-Franciaországban, természetesen nem túl drágán, de azért egy csipetnyi fényűzéssel? Itt van mindjárt a Hotel Mimóza, amely hirtelen nyitotta meg a kapuit, és várja a betérő vendégeket.

Katkó Ferenccel, a Hotel Mimóza rendezőjével beszélgettünk.

Pierre Chesnot Hotel Mimóza című vígjátékának bemutatójára készül a Békéscsabai Jókai Színház. A fordulatos komédiát Katkó Ferenc rendezésében láthatja majd a közönség novembertől. A darab sajtónyilvános olvasópróbáját október 6-án tartották a Jókai Szalonban.