fbpx Rigócsőr királyfi | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Rigócsőr királyfi


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek 

 

Kérők hada verseng Izabella királykisasszony kezéért. Ő azonban mindegyikőjükben csak kivetnivalót talál. Egyiküket, a szomszédos királyság ifjú uralkodóját, még gúnynévvel is felékesíti. Rigócsőrnek nevezi el. Az ifjú király beleszeret a fennhéjázó királykisasszonyba és elhatározza, hogy másnap álruhában – koldusként – újra szerencsét próbál.

Eközben az öreg király megunva lánya méltatlan viselkedését, úgy rendelkezik, hogy az első férfiemberhez hozzáadja, aki a palotába bebocsátást kér. Ki más is lehetne, aki bezörget a kapun, mint a koldusruhát öltött Rigócsőr királyfi.

A királylány a koldus feleségeként kezd új életet. Megtanulja, hogy mindenért meg kell dolgozni. Ráébred arra, hogy az élet számtalan csodát rejt mindazoknak, akik megbecsülik azt, és tesznek is érte.

Szeptembertől 4.-től újra műsoron a Rigócsőr királyfi a Jókai Színházban!
A tavasszal meghirdetett játékunk továbbra is érvényes, szeptember 18-ig várjuk a színházszerető gyerekek által készített kis seprűket. A seprűk mérete és készítésük technikája a gyerekekre van bízva, minden munkát örömmel fogadunk! Az alkotásokat az előadás előtt névvel, címmel és telefonszámmal együtt kérnénk leadni az aulában. Nagyon fontos a pontos, jól látható elérhetőség, mert ez alapján tudjuk értesíteni a nyerteseket. A különleges alkotásokat természetesen díjazzuk, értő zsűri dönti el, melyik alkotás a legszebb, legötletesebb. A beküldött művekből a színház aulájában kiállítást rendezünk, melyet megtekinthet majd az előadásra érkező közönség.
 

Az elkényeztetett, durcás Izabella hercegnő, király apukája és a koldusruhába bújt Rigócsőr királyfi egyből meghódította a gyerekek szívét. Grimm meséje Bozsó József átiratában és rendezésében, Kocsák Tibor komoly zenéjével, szép dalokkal, jó énekesekkel maradandó élményt nyújt, a mesemusical bemutatóját február 26-án délután láthatta a közönség a Békéscsabai Jókai Színházban. (Niedzielsky Katalin kritikája)

A Rigócsőr királyfi című mesemusical főszereplője Ormándy M. Keve, aki a békéscsabai Pierrot Gyermekszínházban kezdte pályáját, majd a Színitanház, énekiskolák, zenekarok és bányatervezés után újra hazajött játszani.

Volt egyszer egy Légy jó mindhalálig előadás és benne az a máig sokat emlegetett osztály aranyos kisfiúkkal és csodálatos énekhangokkal. Az a ’91-es legendás csapat sok zenésznek, színésznek meghatározta az életét, így Beszterczey Attilának is. A gyulai színész - az Egri csillagok Gábor papja után - mesebemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színházban.

A Rigócsőr királyfi című mesemusicalben Izabella, a királylány szerepét Nádra Kitti játssza. A színésznővel pályaválasztásról, iskoláról és szerepekről beszélgettünk.

Íróként tavaly, a Kukac Kata kalandjai című meséje bemutatójakor ismerhette meg a Békéscsabai Jókai Színház közönsége Bozsó József színművészt, rendezőt. Most A Rigócsőr királyfit, Grimm meséjét – saját átiratában, Kocsák Tibor zenéjével - állítja színpadra, a premier február 26-án lesz. A darabválasztásról, az átdolgozásról, a zenéről és a mesemusical előkészületeiről beszélgettünk.

Grimm – Kocsák Tibor – Bozsó József Rigócsőr királyfi című mesemusicaljét február 26-án mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Az előadáshoz kapcsolódva kis seprűket készíthetnek a gyerekek.

Beszterczey Attila, Vidovenyecz Edina, Ormándy M. Keve és Nádra Kitti játszik többek között a Rigócsőr királyfi című mesemusicalben. Grimm világszerte ismert történetét Bozsó József átiratában és rendezésében láthatja a közönség, premier február 26-án, a zeneszerző Kocsák Tibor. Az előkészületekről a február 4-ei olvasópróbán tájékoztatták a sajtó képviselőit.