fbpx Rigócsőr királyfi | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Rigócsőr királyfi

2021berl.jpg Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek 

 

Kérők hada verseng Izabella királykisasszony kezéért. Ő azonban mindegyikőjükben csak kivetnivalót talál. Egyiküket, a szomszédos királyság ifjú uralkodóját, még gúnynévvel is felékesíti. Rigócsőrnek nevezi el. Az ifjú király beleszeret a fennhéjázó királykisasszonyba és elhatározza, hogy másnap álruhában – koldusként – újra szerencsét próbál.

Eközben az öreg király megunva lánya méltatlan viselkedését, úgy rendelkezik, hogy az első férfiemberhez hozzáadja, aki a palotába bebocsátást kér. Ki más is lehetne, aki bezörget a kapun, mint a koldusruhát öltött Rigócsőr királyfi.

A királylány a koldus feleségeként kezd új életet. Megtanulja, hogy mindenért meg kell dolgozni. Ráébred arra, hogy az élet számtalan csodát rejt mindazoknak, akik megbecsülik azt, és tesznek is érte.

Az elkényeztetett, durcás Izabella hercegnő, király apukája és a koldusruhába bújt Rigócsőr királyfi egyből meghódította a gyerekek szívét. Grimm meséje Bozsó József átiratában és rendezésében, Kocsák Tibor komoly zenéjével, szép dalokkal, jó énekesekkel maradandó élményt nyújt, a mesemusical bemutatóját február 26-án délután láthatta a közönség a Békéscsabai Jókai Színházban. (Niedzielsky Katalin kritikája)

A Rigócsőr királyfi című mesemusical főszereplője Ormándy M. Keve, aki a békéscsabai Pierrot Gyermekszínházban kezdte pályáját, majd a Színitanház, énekiskolák, zenekarok és bányatervezés után újra hazajött játszani.

Volt egyszer egy Légy jó mindhalálig előadás és benne az a máig sokat emlegetett osztály aranyos kisfiúkkal és csodálatos énekhangokkal. Az a ’91-es legendás csapat sok zenésznek, színésznek meghatározta az életét, így Beszterczey Attilának is. A gyulai színész - az Egri csillagok Gábor papja után - mesebemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színházban.

A Rigócsőr királyfi című mesemusicalben Izabella, a királylány szerepét Nádra Kitti játssza. A színésznővel pályaválasztásról, iskoláról és szerepekről beszélgettünk.

Íróként tavaly, a Kukac Kata kalandjai című meséje bemutatójakor ismerhette meg a Békéscsabai Jókai Színház közönsége Bozsó József színművészt, rendezőt. Most A Rigócsőr királyfit, Grimm meséjét – saját átiratában, Kocsák Tibor zenéjével - állítja színpadra, a premier február 26-án lesz. A darabválasztásról, az átdolgozásról, a zenéről és a mesemusical előkészületeiről beszélgettünk.

Grimm – Kocsák Tibor – Bozsó József Rigócsőr királyfi című mesemusicaljét február 26-án mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Az előadáshoz kapcsolódva kis seprűket készíthetnek a gyerekek.

Beszterczey Attila, Vidovenyecz Edina, Ormándy M. Keve és Nádra Kitti játszik többek között a Rigócsőr királyfi című mesemusicalben. Grimm világszerte ismert történetét Bozsó József átiratában és rendezésében láthatja a közönség, premier február 26-án, a zeneszerző Kocsák Tibor. Az előkészületekről a február 4-ei olvasópróbán tájékoztatták a sajtó képviselőit.