fbpx Sárkány a szekrényben | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Sárkány a szekrényben


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Kerstin Slawek – Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben

zenés mesejáték

Rendező: Dorotty Szalma

Nagyszínpad

 

A kis Sophia hercegnő születésnapjára egy kutyust szeretne, de nem kaphat, mert a háziállatok koszosak, büdösek, hullatják a szőrüket. Egy napon különös tojásra bukkan, amiből egy kis sárkány kel ki. Rögtön megszereti, gondoskodik a kis árváról, de rejtegetnie kell, nehogy valaki megtalálja. Ettől megváltozik az élete, minden csupa izgalom lesz körülötte, miközben a kis sárkány egyre csak nő és nő…

Kerstin Slawek és Dorotty Szalma „sárkánykrimi”-jéhez Gulyás Levente komponált zenét. A premier 2016 novemberében volt a zittaui (Németország) Gerhart Hauptmann Színházban. Az előadást ott is Dorotty Szalma állította színpadra, aki nem ismeretlen a Jókai Színház közönsége előtt sem, legutóbb A széttáncolt cipellők című zenés mesejátékot rendezte Békéscsabán. 

A nagyszalontai gyermekotthon fiataljai október 6-án megtekintették a Jókai Színházban Kerstin Slawek - Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékát. A színházlátogatás uzsonnával és beszélgetéssel zárult.

A Degré utcai gyermekotthon lakóinak régi vágya teljesült november 5-én, amikor megtekinthették a Jókai Színház előadását, Kerstin Slawek - Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimijét, utána pedig személyesen találkozhattak a színdarab szereplőivel.

Kerstin Slawek – Dorotty Szalma - Gulyás Levente Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimijéhez kapcsolódva kézműves műhelybe várjuk a családi bérletes alkotni vágyó gyerekeket és szüleiket november 9-én 13-tól 15 óráig a Jókai Szalonban.

A zenés sárkánykrimi mint műfajmegjelölés eléggé különös, de a lényeg, hogy Kerstin Slawek - Dorotty Szalma - Gulyás Levente darabja a mese, a krimi és a musical legjobb tulajdonságait egyesíti, hogy a kisgyerektől a felnőttig minden korosztálynak élményt nyújtson. A Sárkány a szekrényben című előadást a Békéscsabai Jókai Színházban Dorotty Szalma rendezte. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Nagy izgalommal érkeztek a mesebérletes gyerekek szeptember 20-án, pénteken délután Kerstin Slawek - Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimijének bemutatójára. A Békéscsabai Jókai Színház felhívására most is elhozták magukkal alkotásaikat.

Kerstin Slawek, Dorotty Szalma és Gulyás Levente Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimijét láthatják a gyerekek szeptember 20-án 9 és 15 órától a Békéscsabai Jókai Színházban. Sophia hercegkisasszony története sok-sok izgalmat, varázslatot és szép zenét ígér a legkisebbeknek.

A Békéscsabai Jókai Színház hamarosan bemutatja Kerstin Slawek – Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékát. A történet főszereplője a kis Sophia hercegnő, aki születésnapjára egy kutyust szeretne, de nem kaphat, mert a háziállatok koszosak, büdösek, hullatják a szőrüket. Egy napon különös tojásra bukkan, amiből egy kis sárkány kel ki. Rögtön megszereti, gondoskodik a kis árváról, de rejtegetnie kell, nehogy valaki megtalálja. Ettől megváltozik a hercegnő élete, minden csupa izgalom lesz körülötte, miközben a kis sárkány egyre csak nő és nő…

A Sárkány a szekrényben című előadásunkhoz, Lessing úr szerepére egy óriási plüsskutyát kerestünk. Nagy örömünkre a legkisebbek olyan jószívűek voltak, hogy számos pihe-puha kedvencet hoztak be színházunkba, hogy kutyusuk igazi színpadi sztárrá válljon.

A Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimi sajtónyilvános olvasópróbáját tartották augusztus 29-én a teátrum Vigadójában.