fbpx Sweet Charity | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Sweet Charity


sweet_charity_banner_1444x152.jpg

 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek 

Charity fiatal, kedves, naiv lány, aki egy kopott lokálban próbál pénzt keresni. Míg ő nem fukarkodik az érzelmeivel, addig a férfiak csak kihasználják. Egyetlen vágya van: olyan társra találni, aki nem élősködni próbál rajta. Charity véletlenek sora után egy este Vittorio Vital, a híres filmsztár lakásán találja magát, másnap újabb véletlen pedig egy liftfülkébe zárja őt egy rokonszenves, klausztrofóbiás fiúval, Oscarral…

Ez a musical arról szól, hogy néha belefáradunk a sikertelenségbe, de akárhány pofont kapunk, érdemes újra felállni. Charity legnagyobb erénye, hogy akármilyen szörnyűség történik vele - és ez bizony gyakran megesik - megrázza, összeszedi magát, és újrakezdi.

A Sweet Charity hamisítatlan Broadway-sikerdarab. A múlt század harmincas éveinek jazz- és swingzenéjével, fülbemászó és életigenlő dallamokkal, Csonka Dórával a címszerepben, Sánta Lászlóval Oscar szerepében. Ez a mozgalmas darab kiváló szerepeket, nagyszerű lehetőségeket rejt magában, emellett sok apró karaktert bemutat. Számos helyszínen játszódik, Hőseink a Fan-Dango Lokáltól a Centrál-parkon át Manhattan csúcsáig bejárják New York minden szegletét.   A 60-as években járunk, mégis kissé elemelve attól, így csodás jelmezekre, és igazi Broadway élményre számíthat a közönség.

Csonka Dóra (Sweet Charity)

Segítséggel élő nézőinknek is százszázalékos színházi élményt szeretnénk nyújtani, így szeptember folyamán négy alkalommal különleges előadást tartunk azok számára, akik a hagyományos bemutatókat nem élvezhetnék maradéktalanul. Szeptember 2-án a Sweet Charity narrált előadását láthatják, szeptember 25-én a Családi ágy című vígjátékot mutatjuk be narrálva a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének tagjai számára (zártkörű előadás).

Jó hírünk van! A nagy érdeklődésre való tekintettel szombaton is látható lesz a Sweet Charity musical.
A próbafolyamat alatt bekukkantottunk oda is, ahová a nézők nem tekinthetnek. A Sweet Charity előadás ÉLŐ ZENÉVEL, békéscsabai, Békés megyei zenetanárok közreműködésével kerül önök elé. A Rázga Áron vezette zenekar játssza, ezt cseppet sem könnyű, de azért népszerű melódiákat is tartalmazó művet.

Édes nagylelkűség, fordíthatjuk magyarra a péntek este debütáló darab címét, s ez egyben a főszereplő neve is. Sweet Charity (Csonka Dóra) szociális konzultáns egy lebujban - azaz bártündér, de nagyon szeretne rendes munkát, megfelelő lakást, és időnként fel is csillan ennek a lehetősége. Charity fiatal és szép, egyszerre csiszolatlan és hiszékeny, képes elhinni a maga kitalálta meséket, annak ellenére, hogy „kolléganői” kinevetik.

Kedves nézőink!
A képen látható csapat dolgozik azon több mint egy hónapja, hogy ma újra élettel teljen meg a nagyszínpad és a nézőtér is.

Az Aktuális c. műsorban vendégeskedtek Csonka Dóra és Sánta Laci. Aktuális gondolatok színházról, szerepről, a Sweet Charity musical békéscsabai bemutatójáról.

A Sweet Charity musical olvasópróbáján régi kedves ismerősök köszönthették egymást, hiszen Radó Denise rendező már ismeri a társulatot. Neil Simon, Cy Coleman és Dorothy Fields olyan zenés művet írtak a 70-es években, amely méltán vált világszerte közönségkedvenccé. A Viharsarok Táncszínház is csatlakozott a társulathoz és mostanra már a színház minden próbatermében zajlanak a próbák. De most vissza az időben: a találkozás első perceiben kérdeztük a szereplőket.

Radó Denise rendező

Újabb zenés darab, a Sweet Charity próbái kezdődtek meg a Békéscsabai Jókai Színházban. A vígjáték Neil Simon, Cy Coleman és Dorothy Fields tollából, Bob Fosse ötletéből íródott, nagy szereplőgárdával, a Viharsarok Táncegyüttes vendégszereplésével és a Színitanház fiatal művészeinek fellépésével mutatják be.