fbpx Főoldal | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely
Abszurd vígjáték házi főpróbája

Mindent, amit csak adnak

Kovács Edit, Földesi Ágnes Villő

Az Aradi Kamaraszínházzal közösen létrehozott, Mindent, amit csak adnak című előadás házi főpróbáját tartottuk péntek este a Békéscsabai Jókai Színházban. Az izgalmasnak igérkező színházi csemegét ősszel fogyaszthatják színházunk nézői.

Nagyon kellene segíteni a világnak

Trianon
Szarvas Péter polgármester köszöntötte 2018-ban, az akkor 90 éves Dariday Róbertet (Fotó : Kugyelka Attila)

Dariday Róbert színművész eredetileg nem a pályára készült - most, 93 évesen mégis a Trianon rockopera Narrátoraként láthatják a színpadon. Elmondása alapján hálás minden napjáért, az életéért és a munkájáért is. Sok mindenen változtatna a világban, hogy jobb legyen.

A társulat is megünnepelte a rockopera színrevitelét

Felszabadító erejű előadás a Trianon

Trianon
Koltay Gábor rendező, Seregi Zoltán igazgató

A szombaton kapott hosszú-hosszú állótaps után, a már kiürült nézőtér előtt, színpadi koccintásra gyűlt össze a társulat megünnepelni a premierelőadást. A Trianon rockopera immár végérvényesen a színház repertoárjának részét képezi.

Trianon – avagy huszadik századi históriánk

Trianon
Trianon, jelenetkép Fotó: A-Team

Százhuszonöt évnyi messzeségből, a Millenniumtól indul a Koltay testvérek és a Kormorán együttes által jegyzett Trianon cselekménye, amelynek végpontja 1989, a rendszerváltozás. A Kádár-éra letűntével véget ért az az idő, amelyben a trianoni országcsonkítást hallgatás övezte. Ez az évtizedekre nyúló, kényszerű szilencium adósságot ró ránk, melynek törlesztése a Trianon című zenés történelmi játék.

Színházunk örökös tagja 93 évesen is színpadra lép

Dariday Róbert a Trianon meghatározó szerepében

Trianon
Dariday Róbert a Trianon rockopera Narrátorának szerepében

Dariday Róbert, a Békéscsabai Jókai Színház örökös tagja a Trianon-előadás Narrátora. Kilenc évtizedét meghazudtolva vele indul az előadás, és a fináléban is fontos szerepet kap. A próbafolyamat tapasztalatairól, érzéseiről kérdeztük a péntek esti díszelőadás előtt.

A rendező szavai az első előadás előtt

Koltay Gábor a Trianon előadásról

Trianon
Koltay Gábor

Az István, a király 1983-as királydombi bemutatója óta szeretem azokat a történelmi tematikákat, amelyekről keveset tudunk, de amelyek nagymértékben befolyásolták a magyars

Városházi Esték 2021 - előzetes

Elsősorban könnyed, ugyanakkor minőségi szórakozást kínál a csabai nézőközönségnek a Városházi Esték 2021 nyarán.

Trianon, a magyar emberek szemszögéből

Monumentális előadásra készül a Jókai Színház

Trianon

Nagy ívű színpadi játékot, a mintegy kétórás játékidővel rendelkező Trianon című rockoperát láthatja a nagyközönség június 05-én, a Nagyszínpadon.  A Koltay testvérek által írt, a Kormorán együttes zenéjével előadott, kilencven évet felölelő zenemű a kisemberek szemszögéből ábrázolja a történelme

Műhelytitkok a tácpróbákról

Készül a Trianon rockopera

Trianon

Koltay Gábor, Koltay Gergely és a Kormorán együttes fémjelzik a Trianon rockoperát. A Békéscsabai Jókai Színház társulata 2021. június 4-én díszelőadáson mutatja be a művet közönségének.

Új stúdiószínházi darab próbái kezdődnek

Válótársak – Váratlan találkozások - (Egy)mással

Tege Antal, Katkó Ferenc rendező, Földesi Ágnes Villő

A házaspárok számára nem ismeretlenek a kisebb-nagyobb konfliktusok, még a válás után sem, erről szól Bernard Slade színdarabja Brestyánszki Boros Rozália átiratában. A művet Válótársak - (Egy)mással munkacímmel próbálja a Békéscsabai Jókai Színház, a darab sajtónyilvános olvasópróbáját 2021.

Mi a Csoda!? - EREDMÉNYHIRDETÉS

Kedves Gyerekek, Szülők és Pedagógusok!

Nyilvános felvételre várjuk nézőinket, nagyon kedvező jegyárral

Vitéz lélek - a kamerák előtt

Vitéz lélek
Nyilvános felvétel, május 21-én, 19 órától

Mi is az a nyilvános felvétel?
Szögezzük le a legfontosabb tudnivalót: nézőink teljesértékű színházi élményt élvezhetnek a nyilvános felvétel alkalmával is.

A szakmai irányítást, üzemeltetést a Békéscsabai Jókai Színház látja el

A szentesi Tóth József Színház ősszel kitárja kapuit

Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere és Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója Fotó:Majzik Attila

Közel egy évnyi tárgyalás után, a kulturális kormányzat vezetésével és támogatásával létrejött szerződés szerint a szakmai irányítást, üzemeltetést a Békéscsabai Jókai Színház látja el.

Abszurd vígjáték próbái kezdődnek a Jókai Színházban

"Mindent, amit csak adnak"

Tege Antal rendező

Ioan Peter aradi színész és drámaíró darabjában, amely a Mindent, amit csak adnak talányos címet viseli, három nő indul Angliába a jobb élet reményében, egy negyedik szereplő, Szebasztián hol segíti, hol akadályozza őket különös megbízatásaik teljesítésében.

Oldalakmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


Munkatársainknak