Az én ünnepem
Téli történetek a társulat tagjaitól, szívmelengető vagy éppen szívszorongató karácsonyi mesék, receptek, versek, hogy még szebb legyen az ünnep. Csomós Lajos Gálfi Gyűrű-díjas színművész karácsonyi sült kacsa receptjét fogadják szeretettel. Imádom a kacsasültet, véleményem szerint a kacsa egyébként is az egyik legfinomabb húsféle. Isteni az íze és az sem elhanyagolható, hogy szegény pára gyönyörű látvány az ünnepi asztal közepén. Karácsonykor mindig ez a menü Anyukámnál. Édesanyám szerint roppant egyszerű elkészíteni, egy titka van csupán, és ez az amitől annyira nagyon finom lesz minden évben, a szeretet, amivel készíti. Ezzel a recepttel kívánok mindenkinek szeretetteljes, békés Karácsonyt és boldog Új Évet! Omlós kacsasült Hozzávalók: 1 egész kacsa 2 kisebb alma 2 evőkanál majoránna 3 dl húsleves só, bors A kacsát kívül-belül be kell dörzsölni sóval és majoránnával, no meg egy kis borssal. Ezután az almákat meghámozva, kis kockákra darabolva be kell tenni a kacsa belsejébe. Ezután össze kell kötözni a lábát, majd betenni egy tepsibe, és alá önteni a húslevest. A sütőt 200 fokra kell melegíteni, a kacsát lefedni és egy órán át sütni. Ezután le kell venni a sütőt 180 fokra, majd ropogósra sütni a kacsát. Kilónként 1 óra sütési idővel kell számolni, akkor biztosan tökéletes lesz a végeredmény.