A Jókai Színház vendégjátéka Tótkomlóson

Folytatódott a békéscsabai teátrum „A színház házhoz megy” című programsorozata. Március 18-án nagy sikerrel mutatta be Czitor Attila és Földesi Ágnes Villő Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este című színdarabját Tótkomlóson, a Természet Házában.

Békéscsabáért kitüntetést kapott Bojczán István

A város és a színház szolgálatáért

Március 15. alkalmából Békéscsabáért kitüntetést vehetett át Szarvas Péter polgármestertől Bojczán István, a Békéscsabai Jókai Színház színpadi műszaki csoportvezetője. Az elismerésről, a színházhoz és a városhoz fűződő kapcsolatáról beszélgettünk.

Ünnepi megemlékezés műsorral és kitüntetésekkel

„A szabadság nem ajándék”

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezett Békéscsaba város vezetése és az ünneplő közönség március 15-én délelőtt. Az ünnepi beszéd, a koszorúzás és a zászlófelvonás után kitüntetéseket adtak át.

„Álmodni kell a boldogabb jövőről…”

Történelem és romantika

A szabadság, szerelem, hazaszeretet eszméjét magasztaló Mária főhadnagy igazi ünnepi, március 15. emlékéhez illő, lélekemelő nagyoperett. De nemcsak jeles évfordulók köszöntésére érdemes bemutatni az előadást, hanem máskor is, ha az alkalom méltó arra, hogy Huszka Jenő zenéje és Szilágyi László szövege emlékeztessen a nemzeti öntudat, a magyarság legszebb történelmi korszakának fontosságára. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Kovács Edit Jászai Mari-díjas

Nemzeti ünnepünk alkalmából művészeti díjakat adtak át március 13-án délelőtt a Pesti Vigadóban. Kovács Edit, a Békéscsabai Jókai Színház művésze Jászai Mari-díjban részesült.

Jancsó Bálint, Mária szívszerelme: Domoszlai Sándor

Klasszikus hangokhoz klasszikus rendezés

Huszka Jenő – Szilágyi László Mária főhadnagy című operettjét március 13-án láthatja először a Békéscsabai Jókai Színház közönsége, az ünnepi előadás 14-én lesz. Jancsó Bálint hadnagy szerepét Domoszlai Sándor játssza.

Bori Rékának óriási vágyálma teljesült a Mária főhadnaggyal

Hol nő vagyok, hol meg férfi

Bori Réka még csak ötödéves a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, de már sok operettben játszott primadonnát és szubrettet. Óriási vágyálma teljesült, amikor megkapta a Mária főhadnagy szerepét.

Kalocsai Zsuzsa primadonnával Antónia szerepéről beszélgettünk

Tipikus szép magyar nagyasszony

Kalocsai Zsuzsa eljátszotta már az operettirodalom legszebb szerepeit, a Marica grófnőt, a Cirkuszhercegnőt, a Cigányszerelem Zórikáját, a Csárdáskirálynő Szilviáját. A Jókai Színházban most a Mária főhadnagy premierjére készül, Antónia figuráját próbálja, és sminkelés közben elragadtatással beszélt Huszka Jenő zenéjéről.

Ünnepi bemutató a Békéscsabai Jókai Színházban

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója kapcsán mutatják be Huszka Jenő Mária főhadnagy című operettjét március 14-én a Békéscsabai Jókai Színházban.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Forrás: Behir.hu

Terrence McNally – David Yazbek: Alul semmi, bemutató: május 17.

Broadway-siker a Jókai Színház műsorán

Alul semmi

Minden évadban kínál legalább egy nagyszabású produkciót közönségének a Békéscsabai Jókai Színház. Az idén egy Broadway-musical kerül színpadra, Terrence McNally – David Yazbek: ALUL SEMMI című darabja Tege Antal rendezésében. A sajtónyilvános olvasópróbát március 13-án tartotta a teátrum a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

Neil Simon: Az utolsó hősszerelmes – olvasópróbát tartottak a Jókai színházban

Hétfőn tartották Neil Simon: Az utolsó hősszerelmes című vígjáték olvasópróbáját a Békéscsabai Jókai Színházban. Az előadást Csurulya Csongor színművész rendezi.

Oldalak


h
k
sze
cs
p
szo
v
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019. március
 

Keresés...

Keresés űrlap


KÖVETKEZIK

2019. március 20., szerda, 09:00
Nagyszínház
  Csipkerózsika bérlet


 

 
 
                         

 

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


Munkatársainknak