Vidám évadnyitó kísértetekkel, angol humorral, csapatjátékkal

A színpad mint mágia, varázslat

Kicsit morbid, kicsit frivol, de nagyon szórakoztató Noël Coward Vidám kísértete, a Békéscsabai Jókai Színház új bemutatója. A ma is világszerte sikerdarab a harmincas évek Angliájába repíti a nézőt, és a jellegzetesen fanyar szigetországi humorból ad ízelítőt. (Niedzielsky Katalin kritikája) Tovább olvasom

 

Ünnepélyes nyitány a Vidám kísértettel

Rózsa, Himnusz és kacagás

Minden premier ünnep, de az évadnyitó bemutató különösen az, a Békéscsabai Jókai Színház a 2018-19-es szezont szeptember 21-én, pénteken este kezdte meg a Sík Ferenc Kamaraszínházban. Noël Coward VIDÁM KÍSÉRTET című előadása Zöldi Gergely fordításában, a Jászai Mari-díjas Kiss József rendezésében került színre. De mielőtt felment a függöny, szólt a Himnusz, és Seregi Zoltán igazgató köszöntötte a közönséget. 

Spiró György üzenete a Magyar Dráma Napjára

135 évvel ezelőtt mutatták be Az ember tragédiáját a Nemzeti Színházban. Erre emlékezünk ma.
Idén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház felkérésére Spiró György drámaíró fogalmazott meg üzenetet a Magyar Dráma Napja alkalmából.
 

Elmarad Grendel Lajos békéscsabai estje

A Körös Irodalmi Társaság és a Bárka folyóirat sajnálattal közli, hogy a szeptember 24-re, hétfőre tervezett Grendel Lajos-est betegség miatt elmarad. A szerzőnek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk.
 
Az irodalmi évadnyitót október 8-án, rendhagyó helyszínen, a B38 Gasztrokocsma és Rendezvényhajó fedélzetén tartjuk majd, melyen két utóbbi lapszámunkat is bemutatjuk. Részletekkel hamarosan jelentkezünk, és szeretettel várjuk az irodalomkedvelőket.
 
„Ősbemutató” az Aradi Kamaraszínházban

A herélt kandisznó elmélkedései az emberről

Némi hezitálással írom le az „ősbemutató” szót, ami köztudottan azt jelenti: a világon legelőször mutatnak be valamilyen művet. A Békéscsabai Jókai Színház és az Aradi Kamaraszínház közös, szerdán este az aradi színház Studió termében bemutatott Sonkamenüettlegalább két vonatkozásban annak tekinthető: noha a darab egy XX. századi (tragikus véget ért) francia szerző művéből ihletődött, ilyen formában, minthogy az eredetihez képest átdolgozták, és zenés produkcióvá alakították, eddig soha, sehol nem volt látható.

A Sonkamenüett az Aradi Nagyszínház stúdiószínpadán

A 2016. december 9-én tartott Jókai színházi ősbemutató és több rangos fesztiválon való szereplés után, a Sonkamenüett szeptember 19-én, szerdán az Aradi Nagyszínház stúdiószínpadán is nagy sikerrel került bemutatásra.

Mesét írt és zenés darabot rendez Békéscsabán Bozsó József színművész

Az álmainkban valahol mi is gyermekek vagyunk

Bozsó József KUKAC KATA KALANDJAI című meséjéhez Kocsák Tibor komponált zenét, a dalszövegeket is a szerző írta, aki színművész és az előadás rendezője is. A Békéscsabai Jókai Színház szeptember 24-én, hétfőn délután tartja a zenés gyermekdarab bemutatóját. A mesélő apukáról, álmaink jelentőségéről és a mai színházművészet lehetőségeiről a főpróbahéten beszélgettünk. (Niedzielsky Katalin interjúja) Tovább olvasom

Bemutató szeptember 21-én 19.00 órakor a Sík Ferenc Kamaraszínházban

Noël Coward: VIDÁM KÍSÉRTET

Megnyitotta az évadot a Jókai színház

Nyilvános évadnyitó társulati ülést tartott szombaton délután a Békéscsabai Jókai Színház a teátrum előtti téren.

Czitor Attila viselheti a Gálfy-gyűrűt

A Gálfy-gyűrű odaítélése immár 11 éves hagyomány szerint zajlik, szakmai zsűri értékeli a bemutatók színvonalát és a művészi alakításokat. A zsűrinek elég a rendezői nominálásokra hagyatkozni, hiszen az Oscr-díjhoz hasonlóan, itt is minden darab rendezője jelöl egy szereplőt az elismerésre és meg is indokolja választását. (Kadelka László írása)

Zenés, beszélgetős ízelítő az új repertoárból

A színház nyilvános évadnyitó ünnepsége a közönséggel

A hagyományoknak megfelelően, a Békéscsabai Jókai Színház most is a közönséggel együtt tartotta meg nyilvános évadnyitó ünnepségét szeptember 15-én, szombaton délután a teátrum előtti téren. Seregi Zoltán igazgató beszédében először a publikumot köszöntötte, a társulat nyári szerepléseit értékelte, majd a 2018-19-es évad bemutatóit, bérletrendszerét ismertette. Az új produkciókból a szerzők, rendezők, színészek adtak zenés-táncos ízelítőt.             Tovább olvasom

 

Oldalak


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés...

Keresés űrlap


KÖVETKEZIK

2018. szeptember 24., hétfő, 11:00
Nagyszínház
  Lepke-bérlet  


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


Munkatársainknak

Google+