fbpx Békéscsabai Jókai Színház


A Magyar Teátrumi Társaság díjátadó gálája

A Magyar Teátrumi Társaság tizedik díjátadó gáláját tartja december 17-én 19 órától a Fővárosi Nagycirkuszban. A színházi háttérszakmák legkiválóbb dolgozóit jutalmazó esten fellépnek a Békéscsabai Jókai Színház művészei is, a műsort Tege Antal rendezi.

Fekete Péter államtitkár levele

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára levelet írt Seregi Zoltánnak, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójának, amelyben többek között leszögezi, hogy a kormányzat elkötelezett a kultúra, az előadó-művészet támogatása mellett, és a források a független színházak működésére és produkcióira biztosítottak. (Tájékoztatásul közöljük a levelet.)

Magyar Teátrum Díjátadó Gála - visszatekintés a kezdetekre

A Magyar Teátrumi Társaság idén 10. alkalommal rendezi meg a színházi háttérszakmák ünnepét, a szakmák legjobbjait elismerő Magyar Teátrum Díjátadó Gálát!

A Körös Irodalmi Társaság jubileumi karácsonyi estje

Húszéves a Körös Irodalmi Társaság, így az idei hagyományos karácsonyi est egyúttal évfordulós ünnepség is lesz. A rendezvényre december 14-én, szombaton 17 órától kerül sor Békéscsabán, a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

Tarsoly Krisztina rendező: őszintének és hitelesnek kell lenni

Szeretjük a történeteket és a titkokat

Két összeillő ember

A Két összeillő ember című, Szécsi Pál és Domján Edit legendás szerelmét felidéző zenés játékban Nagy Róbertet és Komáromi Anettet láthatja a közönség. Az előadást Tarsoly Krisztina rendezte, akivel Csikós Attila darabjának különlegességéről és a színpadra állítás kulisszatitkairól beszélgettünk.

C’est la vie - zenés parfé az Intimtérben

A stúdiószínházi sorozat folytatódik, január 24-én a C’est la vie… (…Ilyen az élet) című darabot láthatja a közönség az Intimtérben. „Zenés parfé életre-halálra” – ez a műfajmegjelölés, írta és zenéjét szerezte Gregg Opelka, fordította Galambos Attila.

Szabó Tamás a Tanulmány a nőkről című zenés vígjáték születéséről és sikeréről

Kedvenc filmből színpadi adaptáció

Tanulmány a nőkről

Óriási siker volt a hatvanas évek végén a Tanulmány a nőkről című film, ami Szabó Tamás dramaturgot arra inspirálta, hogy megírja a zenés színpadi változatot. Gyárfás Miklós lánya áldását adta az adaptációra, úgy vélte: „sikerült megtartani-átmenteni édesapja könnyed, szellemes stílusát és azt a tiszteletet és megbecsülést, amelyet a női nem iránt érzett”.

Verses bejegyzés a vendégkönyvben

A Békéscsabai Jókai Színház weboldalának Vendégkönyvében a nézők gratulálnak, kifejezik elismerésüket az előadásokkal kapcsolatban, egy ilyen verses bejegyzést idézünk most a Tanulmány a nőkről című előadáshoz kapcsolódóan.

Vannak történetek, amelyek megváltoztatják az embert

Négy napban az élet

Meghatóan szép, felkavaró előadás A szív hídjai, a hatása alól sokáig nem tudunk szabadulni, de nem is akarunk. Jön szembe mindig, mint a tükör meg a mérleg, és őszintén kell válaszolni a kérdésekre: álmokról, vágyakról, döntésekről és csalódásokról. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Magyariné szeretője – irodalmi est

Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba a vendége a Békéscsabai Jókai Színház, a Bárka és a Körös Irodalmi Társaság rendezvényének december 9-én 18 órától a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

Több, mint egy love-story

A szív hídjai – regényben és filmen – világszerte megérintette a szíveket, lelkünk legmélyebb titkait tárja fel, az élet legfontosabb kérdéseivel szembesít. A színpadi változat két Jászai Mari-díjas főszereplője, Kovács Edit és Bartus Gyula a személyes érintettségről és a Jókai Színház előadásának erkölcsi mélységeiről nyilatkozott.

Oldalak


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019. december
 

Keresés...

Keresés űrlapmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


Munkatársainknak